18 юли 2020 г.

Чийзкейк с малиново сладко

Любим сладкиш, торта, десерт, който както иска да го нарече.
Чийзкейк е десерт, на който трудно някой може да устои, още повече когато използвате и продукти на Olympus!!
Реших, че на моя чийзкейк ще му подхожда блат с какао и орехи, и тъй като нямах пресни малини /а много ми се искаше тортата да е с пресни плодове/, малиновото сладко ми свърши идеална работа :)


Продукти:

За основата:

5 яйца
300 г. захар
3 с.л. какао
5 с.л. брашно 
1 каф.ч. смлени орехи 



За крема:

500 г. заквасена сметана Olympus
200 мл. течна сладкарска сметана Olympus
1/2 ч.ч. пудра захар (ако искате по-сладко, добавете още)
2 пак. желатин /по 10 г./

сладко от малини - 300 г.



СТЪПКИ:

1. За основата: Разбиваме яйцата със захарта. Добавяме внимателно орехите, брашното и какаото. Разбъркваме леко с дървена лъжица. Разстиламе полученото тесто в подходяща форма за торта с падащо дъно /покрита с хартия за печене/. Печем в предварително затоплена фурна на 180 градуса до суха клечка.
2. В подходяща десертна чиния или за торта, прехвърляме внимателно блата. Ринга също слагаме отново върх блата.
3. За крема: Разбиваме заквасената сметана с пудрата захар. Разтваряме желатина в 50 мл. вода да набъбне, след което го разтапяме на водна баня (или за кратко в микровълновата). Добавяме го към заквасената сметана и разбъркваме добре. Прибавяме и течната сметана, предварително разбита на сняг и разбъркваме отново внимателно. Изсипваме крема върху вече изстиналия блат, заглаждаме внимателно и прибираме в хладилника за няколко часа да стегне.
4. Върху стегналият крем равномерно навсякъде слагаме плътен слой сладко от малини /или друг вид сладко/ и отново прибираме в хладилника поне за 30 минути.
5. Внимателно махаме ринга от формата с падащо дъно и украсяваме по желание с пресни плодове или листа от прясна мента.




Да ви е сладко!!!







Няма коментари:

Публикуване на коментар