16 юли 2020 г.

Банички с извара и крема сирене

Баницата  е на почит в нашия дом, под каквато и да е форма и с каквато и да е плънка.
Днес ще закусим с хрупкави банички с извара и крема сирене на Олимпус.
Досега точно такива не бях правила и реших да експериментирам, и не сгреших. 
Станаха невероятни на вкус и препоръчвам горещо!!





От един лист кори за баница излизат по две банички. 

Продукти:

1 пакет кори за баница - 400 г.  
олио или чисто масло за намазване
чубрица за поръсване

за плънката- 

2 яйца, като единият жълтък оставяме за намазване
150-200 г. извара Olympus
200 г. крема сирене Olympus
1 с.л. кисело мляко
щипка хлебна сода
сол ако е необходимо
чубрица - около 20-30 г. /или според вкуса/

СТЪПКИ:

1. Всеки лист от корите разделяме на две половини напречно. Всяка половинка намазваме с помоща на четка с олио или с чисто масло. 
2. В единия край слагаме по 2-3 с.л. от плънката. Прегъваме външните краища леко навътре, за да не излезе плънката и навиваме внимателно баничката.
3. Така процедираме с всички листи от пакета кори за баница. Нареждаме баничките в тава, покрита с хартия за печене или намазнена тава.
4. Всяка баничка намазваме с жълтъка, объркан с няколко капки олио, и поръсваме с чубрица.



5. Печем в предварително затоплена фурна на 180 градуса до готовност.




Добър апетит!!




Няма коментари:

Публикуване на коментар