14 декември 2021 г.

Ябълки върху канапе от тиква

 Комбинацията е убийствена!! Е, вярно че много зависи и от тиквата, и сорта ябълки 😀. Колкото е по-просто, толкова е по-вкусно.

Може би тайната на вкусното тук, е когато соковете на тиквата и ябълките се смесят и пекат едновременно. И става една разкошотия!!

Тиквата я обожаваме в къщи, и най-вече запечена във фурната. Повярвайте ми, свършва за броени минути, понякога се налага да си скривам по някое парче, за да съм сигурна, че ще има и за мен 😄.



И тъй като сега по магазините /ако нямате свое производство/ е пълно с тикви, не чакайте, а си хапнете вкусна запечена тиква! Пък и тя е твърде полезна 😊

Необходими са ви тиква /сорт малки  или средно големи  цигулки/, ябълки, стафиди, орехи, мед, канела и пудра захар. И маалко търпение докато тиквата се опече 😍.

Измиваме тиквата, обелваме внимателно и нарязваме на кръгове с дебелина около 3 см. Почистваме от семките, където е необходимо и отново си измиваме добре тиквата.

Измиваме ябълките, нарязваме също на кръгове около 1 см., и почистваме от семките.

В подходяща тавичка редим парчета тиква, отгоре и отстрани слагаме от ябълките, стафидите и орехите /количеството е според вкуса/. Поливаме с мед на вкус, поръсваме с канела, наливаме на дъното водичка и слагаме в предварително затоплена фурна на 180 градуса.

Печем до готовност! 


Преди поднасяне поръсваме с пудра захар по желание!







Няма коментари:

Публикуване на коментар