Комбинацията е убийствена!! Е, вярно че много зависи и от тиквата, и сорта ябълки 😀. Колкото е по-просто, толкова е по-вкусно.
Може би тайната на вкусното тук, е когато соковете на тиквата и ябълките се смесят и пекат едновременно. И става една разкошотия!!
И тъй като сега по магазините /ако нямате свое производство/ е пълно с тикви, не чакайте, а си хапнете вкусна запечена тиква! Пък и тя е твърде полезна 😊
Необходими са ви тиква /сорт малки или средно големи цигулки/, ябълки, стафиди, орехи, мед, канела и пудра захар. И маалко търпение докато тиквата се опече 😍.
Измиваме тиквата, обелваме внимателно и нарязваме на кръгове с дебелина около 3 см. Почистваме от семките, където е необходимо и отново си измиваме добре тиквата.
Измиваме ябълките, нарязваме също на кръгове около 1 см., и почистваме от семките.
В подходяща тавичка редим парчета тиква, отгоре и отстрани слагаме от ябълките, стафидите и орехите /количеството е според вкуса/. Поливаме с мед на вкус, поръсваме с канела, наливаме на дъното водичка и слагаме в предварително затоплена фурна на 180 градуса.
Печем до готовност!
Преди поднасяне поръсваме с пудра захар по желание!
Няма коментари:
Публикуване на коментар