9 декември 2021 г.

Кашкавал пане в кори за баница

 Всеки обича кашкавал пане, много от вас със сигурност си го приготвят често, и разбира се по начин какъвто най-много харесват. Сетих се, че имах публикация на кашкавал пане, но на фурна. 

Другият начин е пак с кори за баница, но на тиган. Толкова пъти съм го приготвяла, но никога не съм го споделяла тук. Е, не е нещо ново или непознато, но нека си има и своето местенце в блога.

Много важно е все пак да използвате и хубав кашкавал, за да се получи добре и вкусно. 

Тъй като моите панирани кашкавалчета снимах доста след като ги бях приготвила, снимката не е твърде сполучлива. Но е вкусно, уверявам ви!! 




Продукти:

300 -400  г. кашкавал

2-3 яйца

олио за пържене

кори за баница - около 5-6 листа


СТЪПКИ:


1. Нарязваме кашкавалът на плочки или на пръчки с дебелина по желание /около 1,5 см./.

2. Яйцата ги разбиваме в подходяща купичка, така че да ни е удобно да се потапят парчетата кашкавал.

3. Всеки лист от корите за баница разделяме на две или три части по ширина, в зависимост от формата на нарязаните парчета кашкавал.

4. Всяко парче кашкавал увиваме в отрязаните листи от корите за баница. Слагаме в единият край кашкавала, завиваме от двете страни и после напред като плик.

5. Потапяме всяко парче от двете страни в разбитото яйце, отцеждаме леко с помоща на вилица.

6. В тиган /препоръчвам с незалепващо покритие/ с малко олио /около един пръст/ пържим кашкавала и от двете страни до златисто.

7. Изваждаме върху кухненска хартия или салфетки да се отцедят от мазнината.




Сервираме панирания кашкавал с  резен лимон, зеленийки и любима свежа салата!!



По същият начин може да се панира и сирене.

Опитайте и да ви е сладко!!

Няма коментари:

Публикуване на коментар