19 декември 2021 г.

Кисело зеле с боб и праз лук на фурна

 Сезонът на киселото зеле, сланинката, препечени филийки, винце, ех 😃 Навън да вали снежец, а ние на топличко да си казваме "наздраве" 😍 Малко се размечтах за снежеца аз 😄, че тук във Варна много рядко се случва да завали...липсва ми тази снежна, бяла приказка...

И в реда на киселото зеле, една идея за бързо ястие на фурна. И много, много вкусно, нищо че е постно!!


Продукти:

кисело зеле
сварен боб консерва
праз лук
черен и червен пипер
олио

Количеството на продуктите е според вкуса.


Киселото зеле се нарязва на дребно, а праз лука на колелца. 
В тавичка смесваме зелето, боба и праз лука. 
Овкусяваме с черен и червен пипер на вкус, олио и объркваме всичко.
Запичаме в предварително затоплена фурна до омекване на зелето, за около 40 минути, като от време на време разбъркваме ястието. Ако е необходимо може да добавите малко зелева чорба или вода. 



Ястието върви с чаша хубаво домашно винце 😋
Наздраве!!!







Няма коментари:

Публикуване на коментар