23 януари 2022 г.

Бисквитена торта с кисело мляко и сладко от вишни и череши

Бързите бисквитени десерти напоследък са хит при мен 😍 С малко продукти скалъпих един вкусен и лесен десерт, който със сигурност ще ви стане любим. 😋



Продукти:

бисквити около 400 г. 

3 кисели млека от 400г. 3,6 %

1 ч.ч. захар

3 пак. желатин

1 бурканче сладко от череши или вишни /300г./

2 ч.ч.  смлени орехови ядки


СТЪПКИ:

Десертът е добре да се приготви в правоъгълна тавичка, за да може бисквитите да се подредят правилно. Тортичката е на три реда бисквити. Сладкото може да замените по ваш вкус.

1. В купа изсипваме киселите млека заедно със захарта и разбиваме добре. 

2. В тавичката подреждаме първи ред от бисквитите и приготвяме крема. Аз използвам ето тези бисквити



3. В чаша разтваряме желатина с около 100 мл. вода и изчакваме да набъбне. За кратко поставяме в микровълновата печка да се разтопи. Изсипваме бързо при млеката и бъркаме енергично до хомогенизиране. Ако се появят малки бучки, с помоща на миксера ги отстранете.

4. Върху бисквитите изсипваме част от млечната смес, върху нея слагаме тук таме от сладкото /и от вишни, и от череши/, и от смлените орехи. Отгоре подреждаме още един ред бисквити, отново мляко, сладко и орехи. Следва по същия начин и третият ред, с който завършваме тортата.

5. Слагаме в хладилника за 2-3 часа да стегне. Колкото по-дълго престои тортата, толкова повече омекват бисквитите и става по-вкусна.



Бързо, мързеливо и адски вкусно!!!










1 коментар:

  1. Обожавам бисквитена торта във всички разновидности!
    Браво за рецептата!

    Gotvim &
    Gladni

    ОтговорИзтриване