Вкусни, вкусни, няма как да не се оближе човек като ги хапва 😋
Реших да правя картофени кюфтета. Обаче изведнъж ми дойде друга идея.
У дома често си хапваме солети, но има случаи в които в пакетчетата остават солети, отваря се после друг пакет, и така се натрупват едни останки. И за да не ги хвърлям, реших че ако ги смеля биха били идеални за панировка - защо пък не!!
И така всичко на око. Ами как да ви дам точни мерки, едно време нашите баби така са готвили. Така съм се научила и аз.
Продукти:
картофи
сирене
яйце
трохи от солети за панировка
олио за пържене
👉но все пак ще се опитам в мерки 😊
1 кг. картофи
100 г. сирене
100 г. кашкавал
2 броя яйца
солети смлени на трохи
Стъпки:
1. Картофите се измиват добре и се сваряват. Обелваме сварените картофи и в подходяща купа ги намачкваме с вилица, докато са още горещи. Оставяме да поизстинат.
2. Добавяме натрошеното сирене, настъргания кашкавал, едно яйце и объркваме. Трябва да се получи смес, която не се разпада.
3. Сместа може да се прибере за 15-ина минути в хладилника.
4. Правят се топчета, малко по-големи от орех.
5. Всяко топче овалваме първо в разбито яйце и после в трохи от смлени солети.
6. Пържим в достатъчно мазнина в подходящ по-дълбок тиган от всички страни, и изваждаме върху салфетка или домакинска хартия, за да се отцедят от ненужната мазнина.
Може да поднесете тези симпатични топки с чеснов сос или млечен сос.
Хрупкави отвън и разтапящи се отвътре, хапвайте докато са топли 😉
Няма коментари:
Публикуване на коментар