Една от най-бързите и вкусни тестени домашни закуски! Ами да, дори и да не ви бива в месенето, понамачквате сместа малко 😀, оставяте да си почине около 30 минути /ако нямате време и търпение, и 5 минути може 😁/. Дори да нямате умения и с точилка да работите, пак с движенията нагоре-надолу, и после встрани така, абе все ще се получат, повярвайте.
Може да опитате и от тези бухти със сиренце!
Днес е неделя сутрин, задължително е да има читава закуска 😁, защото през седмицата повечето пъти се измъквам за работа и се закусва с каквото намерят в хладилника 😂. Е, понякога се смилявам и правя нещо различно и през седмицата, не ме мислете за толкова зла и мързелива 😋.
Та в неделя сутрин от мен тези бързи плътни бухтички. Бях решила да ги правя само кръгли, с дупчица по-средата, ама ми мина бързо мерака 😉, айде следващия път ще са така. Обикновено ги ядем със сиренце, но кой да види че е свършило. И сега нали разбирате, няма как в 7.00ч. сутринта, и то в неделя, да търся магазин, за да купя сирене. Туршийката на мама го замести подобаващо. Да ми е жива и здрава МАМА, прави всичко уникално вкусно! ОБИЧАМ ТЕ МАМО 💗, И БЛАГОДАРЯ!
Хайде набързо да напиша как ги направих, защото нас работа ни чака. Няма неделя, няма излежаване! Хапваме и потегляме 😉.
Продукти:
1 яйце
1 ч.ч. кисело мляко
1 ч.л. захар
1 ч.л. сол
1 пак. бакпулвер
3 с.л. олио
3 ч.ч. брашно
олио за пържене
Стъпки:
1. В купа чукваме яйцето, към него добавяме последователно киселото мляко, солта, захарта, олиото, и пресятото брашно с бакпулвера.
2. Първоначално бъркаме с вилица, лъжица, с бъркалка, а после доомесваме с ръце.
3. Оставяме да си почине около 30 минути.
4. Разделяме на 3 топки. Всяка разточваме тънко /около 0.2 см./ върху набрашнен плот, нарязваме на квадрати, кръгчета, ромбове.
5. Пържим в загрято олио на средна степен от двете страни до приятен златист загар.
Няма коментари:
Публикуване на коментар