24 ноември 2024 г.

Бухти с бакпулвер

Една от най-бързите и вкусни тестени домашни закуски! Ами да, дори и да не ви бива в месенето, понамачквате сместа малко 😀, оставяте да си почине около 30 минути /ако нямате време и търпение, и 5 минути може 😁/. Дори да нямате умения и с точилка да работите, пак с движенията нагоре-надолу, и после встрани така, абе все ще се получат, повярвайте.



Днес е неделя сутрин, задължително е да има читава закуска 😁, защото през седмицата повечето пъти се измъквам за работа и се закусва с каквото намерят в хладилника 😂. Е, понякога се смилявам и правя нещо различно и през седмицата, не ме мислете за толкова зла и мързелива 😋.

Та в неделя сутрин от мен тези бързи плътни бухтички. Бях решила да ги правя само кръгли, с дупчица по-средата, ама ми мина бързо мерака 😉, айде следващия път ще са така. Обикновено ги ядем със сиренце, но кой да види че е свършило. И сега нали разбирате, няма как в 7.00ч. сутринта, и то в неделя, да търся магазин, за да купя  сирене. Туршийката на мама го замести подобаващо. Да ми е жива и здрава МАМА, прави всичко уникално вкусно! ОБИЧАМ ТЕ МАМО 💗, И БЛАГОДАРЯ! 




Хайде набързо да напиша как ги направих, защото нас работа ни чака. Няма неделя, няма излежаване! Хапваме и потегляме 😉.

Продукти:

1 яйце

1 ч.ч. кисело мляко

1 ч.л. захар

1 ч.л. сол

1 пак. бакпулвер

3 с.л. олио

3 ч.ч. брашно

олио за пържене


Стъпки:

1. В купа чукваме яйцето, към него добавяме последователно киселото мляко, солта, захарта, олиото, и пресятото брашно с бакпулвера.

2. Първоначално бъркаме с вилица, лъжица, с бъркалка, а после доомесваме с ръце.

3. Оставяме да си почине около 30 минути.

4. Разделяме на 3 топки. Всяка разточваме тънко /около 0.2 см./ върху набрашнен плот, нарязваме на квадрати, кръгчета, ромбове. 

5. Пържим в загрято олио на средна степен от двете страни до приятен златист загар. 






Няма коментари:

Публикуване на коментар