Беше предвидено за закуска 😁, но все пак късно, отколкото да отлагам още 😄. Вкусно е хора, с хрупкава коричка, а вътре в хлебчето небцето просто ликуваше! И е толкова обикновено, лесно и бързо! А как само ми позираше 😁.
За една порция /на мен ми беше предостатъчно 🙃/, са нужни:
1 земел
1 яйце
чисто масло
парче домат
2 парчета шпек салам
малко кубче сирене, колкото орех
кашкавал
СТЪПКИ:
1. Изрязвате капачето на земела внимателно, но едновременно и в дълбочина като конус. Или изрязвате капаче, а после издълбавате леко питката, за да може да я напълните.
2. Намазваме отвътре питката с чисто масло, парче домат на дъното, върху него натрошаваме сиренето. Парчетата шпек салам срязваме по на две половини, които нареждаме в кръг върху питката, като оформяме като цвете.
3. По средата чукваме внимателно яйцето като дупчим жълтъка леко с нож на две-три места.
4. Печем в еър фрайъра /или във фурната/ за около 6-7 минути. Настъргваме кашкавал отгоре, може да се поръси и черен пипер. Слагаме капачето, аз леко притиснах, така че от яйцето леко поизтече. Връщаме обратно във фурната за 2 минутки. Може отгоре да настържете още кашкавал.
Сервираме топло! Уверявам ви, че е мнооого вкусно 😉😊.
Няма коментари:
Публикуване на коментар