14 май 2014 г.

Топли сандвичи с тиквички

Ако все още не сте се присъединили към нашата групичка "Сръчни в кухнята", побързайте. Със сигурност ще научите много полезни нещица от членовете и. 
От Милчето Николова наистина научавам много и се вдъхновявам. 
Наскоро публикува рецепта за едни сандвичи, които изглеждаха апетитно, и тъй като сме в сезона на тиквичките, реших и аз да опитам този вкус. Малко поизмених съставките, но пак се получиха вкусни. Препоръчвам ги топли.


Можете да използвате хляб по ваш вкус, или франзела, или да изрежете различни форми от меката част на филия хляб. 

Продукти:

1 средно голяма тиквичка
1 яйце
100 г. кашкавал
копър, сол на вкус

СТЪПКИ:

1. В купа настъргваме почистената и измита тиквичка (и ако имате време ги оставете да се изцедят от сока). Към нея добавяме яйцето, настъргания кашкавал (може да добавите и малко сирене), копър и сол на вкус.
2. Объркваме добре всички продукти, ако е прекалено течна добавяме малко галета.
3. Върху намазани с масло филии от хляб разпределяме сместа 




и запичаме на парти грил или във фурната до зачервяване.





На мен и на децата се усладиха много, дори не ги изчакахме да изстинат.
Тези сандвичи са подходящи за хапване и на закуска, на обяд, че и на вечеря.





Да ви е сладко!


Няма коментари:

Публикуване на коментар