Ако отстрани изглежда лесно воденето на кулинарен блог - сбъркали сте.
Е, ако разчитате само на рецептата и една бърза снимка, може и аз да греша.
Възхищавам се много на тези момичета, които имат кулинарни блогове с чудесни и вкусни рецепти, и умеят да предразположат и усмихнат със своите кулинарни творения и прекрасни снимки. Изключително важно е, как е поднесена храната, аз все още се уча, но за това пък има от кого
Не случайно първият ми гост е Пепи от Храна за мойте канибали, уважаван от мен кулинар, с която се запознахме виртуално. Тя единствена имаше голямото търпение, когато се опитвах да си направя блог. И благодарение на нея, вече Кулинарна Авантюра е реалност.
Не съм голям кулинар, но обичам да експериментирам и импровизирам, и много се надявам всеки посетил блога ми да остане с хубави впечатления.
Обичам лесните, бързи и по-семпли рецепти.
Ама аз се отплеснах Та Пепи е един кулинар за пример. То където и да я бутнеш, все с нещо ще има да те изненада. И с чувство за хумор дори Доста честичко надничам в нейния блог, но ако вие сте пропуснали това, не се бавете.
Ето с какво ми гостува Пепи днес
Вече съм била гост в няколко блога и не мога да не
призная, че всеки път се чувствам
поласкана. Но и притеснена, с какво аджеба ще гостувам. Всъщност може с всяка
приготвена и нова за мен рецепта, ама си имам принципи трябва да е мръвка.
Ако гостувам с нещо постно, или сладкиш, значи са объркали поканения човек. Т.е.
мен.
И обикновено забавям гостуването.
И обикновено забавям гостуването.
Така се
случи и с поканата на Виолета. Този път имаше и други
независещи от мен обстоятелства, заради които
минах през един апатичен-към-интернет-кулинарията период.
Какво мога да
кажа за Вили – запознахме се виртуално една вечер, когато се опитваше да си направи блог, покрай желанието да споделя
с пространството своите изпробвани и вкусни рецепти. И продължи да води редовно своята Кулинарна
авантюра и да изпълва с апетитни снимки на ястията, приготвени с любов за семейството и. Млада и енергична дама, с която споделяме една и съща страст – да
превръщаме престоя в кухнята във време
за забавление, докато готвим, вместо досадно задължение. Така и така се налага
да го правим
Стигнах до рецептата – една кулинарна импровизация на Най-вкусния печен заек. Отдавна планувана, но чакаща реализация. Много ми се искаше да знам дали друго месо, изпечено с адската смес ще стане така сочно и вкусно, като оня много, много вкусен заек. Пробвах с малки парчета (големи пържоли), но подправките така идваха в повече, затова този път заложих на големи парчета свинско месо. И тъй като ще се пекат във фурната – задължително от бут, защото имат и малко мазнина.
Стигнах до рецептата – една кулинарна импровизация на Най-вкусния печен заек. Отдавна планувана, но чакаща реализация. Много ми се искаше да знам дали друго месо, изпечено с адската смес ще стане така сочно и вкусно, като оня много, много вкусен заек. Пробвах с малки парчета (големи пържоли), но подправките така идваха в повече, затова този път заложих на големи парчета свинско месо. И тъй като ще се пекат във фурната – задължително от бут, защото имат и малко мазнина.
Ами получи се сега вече си имам и
Продукти (за 6-7
порции):
2 парчета свинско месо, по около 700-800г (или едно цяло над
1.5 кг )
за „замазката” (адската смес )
50-60 мл соев сос
2 с.л. зехтин/олио
2-3 фино пасирани
скилидки чесън
2 с.л. червен пипер;
2 с.л. брашно
1 ч.л. черен пипер
1 ч.л. кимион
1 каф..л. сол (на вкус)
100 мл бяло вино
1 с.л. царевично нишесте
* Месото се подсушава се с кухненска хартия или с мека кърпа без власинки.
* Смесват се всички съставки за „замазката” – получава се
гъста каша.
* Парчета месо се намазват
с нея (по-лесно и чисто е с гърба на някоя лъжица).
* Готовите парчета се поставят едно до друго в плик за
печене.
* Оставят се за ~ 30 мин.
в хладилник.
* Фурната се загрява на 200*; в плика се прибавя внимателно виното (да не отмива
замазката) и се завързва.
* * Тавата се поставя
във фурната и пече на 200*, докато заври течността в плика – около 15 мин. ,
след което градусите се намаляват на 160* и пече около час и половина.
* След като се извади тавата, плика се срязва отгоре,
внимателно се избутва месото и соса в тавата и връща във фурната за още 6-7
мин.
* Нишестето (или препечено брашно) се размива в малко вода и прибавя към соса, за да го уплътни.
* Нишестето (или препечено брашно) се размива в малко вода и прибавя към соса, за да го уплътни.
* Тавата се връща във фурната за още 5 мин. на 250*.
***Месото може да се сервира с печени зеленчуци в плик,
пюре, или гъби.
При мен гарнитурата беше от задушени ливадни печурки с масло
– покрай дъждовния сезон тази пролет си отядохме на такива гъби
Аз останах впечатлена за пореден път и малко разочарована, защото няма как да си вкуся от тази мръвка. Но пък рецептата е налице, и е мой ред да я приложа у дома.
Сърдечно благодаря за поканата, Вили! Ще се радвам, ако приготвиш рецептата някой ден :) Наистина е много вкусно месото така.
ОтговорИзтриванеПоздрави и хубава седмица на теб!
Сърдечно благодаря, че я прие! Със сигурност ще приготвя следващото парче свинско по тази рецепта, и това ще е съвсем скоро :) Усмихната и вкусна седмица Пепи :)
Изтриване