Сладолед мога да ям по-всяко време на годината, и по всяко време на денонощието
С ядки, с плодове, но най-важното е да е вкусен, а такъв може да бъде само домашно приготвения сладолед, поне знам какво има в него
Ето и първата рецепта за един чудесен домашен сладолед, който се приготвя много лесно и е наистина вкусен
Продукти:
1/2 литър пълномаслено прясно мляко (ако е домашно е най-добре)
4 броя жълтъци
1/2 до 1 ч.ч. захар (с 1 ч.ч. става много сладък)
2 пакетчета ванилия
по желание - ядки, стафиди, сушени плодове
СТЪПКИ:
1. Сваряваме млякото заедно със захарта.
2. Разбиваме жълтъците, и ги затопляме с малко от вече свареното мляко, за да не се пресекат. Прибавяме ги на тънка струйка към млякото, слагаме и ванилията и бъркаме непрекъснато докато заври и се сгъсти леко.
3. Оставяме да се охлади, като от време на
време разбъркваме.
4. Готовата вече изстинала смес прехвърляме в кутия (от сладолед или подобна) и разбиваме с пасатор за кратко, за да
влезе въздух в сместа.
5. Слагаме сладоледа в камерата, за да се замрази.
През 30-40 минути разбиваме сместа с миксер, за да се не образуват
кристали, а да стане хомогенен.
По желание накрая при последното разбиване можете да сложите ядки, стафиди, сушени плодове.
Поднасяме сладоледа със сладко,
плодове, бисквитка, шоколад или топинг по избор.
Да ви е сладко!
Цели яйца,или само жълтъците
ОтговорИзтриванеИзвинявам се, че се забавих с отговора, използвам само жълтъците. Ще се радвам да го направите и харесате вкуса му.
Изтриване