23 юни 2014 г.

Кейк с вишни

Сигурна съм, че често си приготвяте този сладкиш. Вишните му придават един сладко-кисел божествен вкус. Аз лично изядох 3-4 парчета наведнъж само докато го дегустирам !!!
Ако нямате вишни, може да замените и с други плодове. Но ако имате, не се чудете, това е един от лесните и вкусни сладкиши с пресни плодове за лятото, който със сигурност ще ви стане любим.


Продукти:

2 броя яйца
1 ч.ч. захар
1/2 ч.ч. олио
2 ч.ч. брашно
1 ч.ч. кисело мляко
1/2 ч.л. хлебна сода
1 пак. бакпулвер
1 ванилия (може и без нея)
1-2  ч.ч. вишни


СТЪПКИ:

1. В подходяща купа чукваме яйцата, прибавяме захарта и разбиваме с миксер.
2. Добавяме олиото, киселото мляко с разбърканата в него (и шупнала) хлебна сода, и отново разбъркваме с миксер.
3. Идва ред на пресятото брашно с бакпулвера, и ванилията. Отново разбъркваме добре до хомогенна смес.
4. В подходяща правоъгълна тавичка (или форма за кекс), слагаме хартия за печене и изсипваме сместа.
5. Измиваме и почистваме от костилките вишните. Разпределяме ги равномерно върху сместа навсякъде. 
На моя кейк сложих плътно една до друга вишни, така че със сигурност са били повече от една чаена чаша.
6. Печем в предварително затоплена фурна на около 180 градуса до суха клечка.

По желание изстиналия сладкиш поръсете с пудра захар.




Да ви е сладко!!!



Няма коментари:

Публикуване на коментар