И естествено правени във фурната.
Често правя омлети на моята половинка.
Забърква се за секунди и за някакви си 5-6 минутки е готов.
Този път реших да направя мини омлети във форми за мъфини. Е, нали знаете моите какви са - любимите ми, кутийки от пастет.
И ако решите да приготвите омлет така, трябва да поизчакате малко повече, тъй като във фурната стават по-бавно.
Продукти:
за 7 броя (или повече, в зависимост от формите)
4-5 броя яйца
200 г. сирене (а може и извара)
2 кремвирша (или друг колбас)
сол, черен пипер на вкус
1-2 с.л. олио или зехтин
1 с.л. кисело мляко и 1 к.л. хлебна сода (може и без тях)
сол на вкус (ако сиренето е солено, не е необходимо)
1 тиквичка - по желание
форми за мъфини (или подходящи огнеупорни чашки, или силиконови формички)
СТЪПКИ:
1. В подходяща купа чукваме яйцата, добавяме натрошеното сирене (а може и настъргано), нарязаните на малки кубчета кремвирши, олиото, сол и черен пипер на вкус и киселото мляко с угасената в него хлебна сода.
По желание можете да добавите ваши любими подправки, маслини, стрък пресен зелен лук, царевица, кашкавал, грах и др.
2. Объркваме всичко много добре до хомогенна смес.
Имах една самотна тиквичка, която се чудех как да я приготвя. И реших да я сложа в мъфините, почистих я с белачката за картофи и нарязах на тънки ленти. Във всяка формичка върху яйчената смес разпределих лентичките в кръг.
4. Печем мъфините в загрята фурна на 180 градуса до готовност.
Обръщаме в чинии и гарнираме по желание с подходяща салата според сезона.
Ако добавите и тиквички, ето как ще изглежда омлетчето ви в разрез:
Приятен апетит!!
Омлетчетата са страхотни! Може ли да покажете формичките - кутийки от пастет? Благодаря предварително и хубав ден!
ОтговорИзтриванеРадвам се, че омлетчетата са Ви харесали :) Веднага добавям снимката!!! Слънчев ден и на Вас :)
ИзтриванеБрашно не се ли слага?
ОтговорИзтриванеАз не слагам брашно, но ако нещо Ви притеснява, добавете 1-2 с.л. Хубав ден :)
Изтриване