17 юни 2014 г.

Ароматни канелени пържени филийки

Нищо ново под слънцето, моите просто са по-ароматни, по-сладки и нарязани на триъгълници!!!
Бърза  и вкусна закуска, ако се чудите какво да направите от позастоелия хляб у дома.



Продукти:

2 броя яйца
120 мл. прясно мляко
1 ванилия
2 ч.л. канела (може и по-малко)
3-4 с.л. захар
хляб около 5-6 филии хляб


СТЪПКИ:


1. В подходяща дълбока купа разбиваме яйцата, захарта, млякото, ванилията и канелата. 
2. Нарязваме си филиите хляб на триъгълници, или на половинки.


3. Сгорещяваме олио, потапяме всяка филия хляб в сместа (и от двете страни), за да поемат добре и пържим до златисто и от двете страни, а след това изцеждаме на салфетка, за да се отнеме мазнината.
Или може да поставите филиите  в тавичка и да ги залеете със сместа, а след като поемат, да ги обърнете и от другата страна.  

Поднесете само така, или с любимо сладко или конфитюр, мед, течен шоколад, сирене или пресни плодове според сезона, и задължително с чаша студен айран!!!





Да ви е сладко!!!





Няма коментари:

Публикуване на коментар