Рулцата от раци могат да се хапват в салати, предястия и въобще каквото ви хрумне, и което би ви се харесало.
Бяха ми останали 7 броя рулца от раци, които исках да поднеса приготвени по различен начин. Едни чушки ми попаднаха в полезрението, и веднага реших, че ще направя панирани рулца от раци обвити в пипер.
Бързо, лесно, а се оказа и вкусно
И тъй като и аз бързах да го поднеса на изгладнелите домашни, нямах време за аранжировка и много време за снимки.
Продукти:
рулца от раци
пипер (опечен)
за панировката -
яйце
галета
брашно
сол
Продуктите са в зависимост от броя на рулцата от раци.
СТЪПКИ:
1. Опеченият пипер нарязваме по дължина на ленти с широчина около 1 см.
2. Всяко рулце обвиваме с ленти от пипера.
3. В три отделни подходящи купички (или чинии) сипваме брашно, галета и яйце с малко сол.
4. Всяко обвито вече рулце овалваме последователно в брашно, яйце и накрая галета. По желание вместо галета може да ги оваляте в сусам.
5. Пържим в сгорещено олио до златист цвят.
По желание панираните рулца може да поднесете с подходящ чеснов сос или по ваш избор, но задължително с чаша студена бира (или кой каквото обича).
Да ви е сладко!!!
Я, колко интересно, с пипер не ми е идвало на ум, а толкова обичаме панирани ролца от раци. Ще разнообразя следващият път! Прегръдки!
ОтговорИзтриванеМисля, че и така ще ви харесат Кате, прегръдки и от мен :)
Изтриване