10 юни 2014 г.

Панирани ролца от раци

Рулцата от раци могат да се хапват в салати, предястия и въобще каквото ви хрумне, и което би ви се харесало.
Бяха ми останали 7 броя рулца от раци, които исках да поднеса приготвени по различен начин. Едни чушки ми попаднаха в полезрението, и веднага реших, че ще направя панирани рулца от раци обвити в пипер.
Бързо, лесно, а се оказа и вкусно :smile1:
И тъй като и аз бързах да го поднеса на изгладнелите домашни, нямах време за аранжировка и много време за снимки.



Продукти:

рулца от раци
пипер (опечен)

за панировката -

яйце
галета
брашно 
сол

Продуктите са в зависимост от броя на рулцата от раци.


СТЪПКИ:

1. Опеченият пипер нарязваме по дължина на ленти с широчина около 1 см. 
2. Всяко рулце обвиваме с ленти от пипера.
3. В три отделни подходящи купички (или чинии) сипваме брашно, галета и яйце с малко сол.
4. Всяко обвито вече рулце овалваме последователно в брашно, яйце и накрая галета. По желание вместо галета може да ги оваляте в сусам.
5. Пържим в сгорещено олио до златист цвят.

По желание панираните рулца може да поднесете с подходящ чеснов сос или по ваш избор, но задължително с чаша студена бира (или кой каквото обича).



Да ви е сладко!!!

2 коментара:

  1. Я, колко интересно, с пипер не ми е идвало на ум, а толкова обичаме панирани ролца от раци. Ще разнообразя следващият път! Прегръдки!

    ОтговорИзтриване