Любими на много от вас предполагам.
Толкова ми харесаха как изглеждат, а още повече вкуса им, че не можах да се сдържа да не ги публикувам.
Без една мога, но с една не мога, обичам пълнени чушки - класиката - с кайма и ориз. Но у дома ги хапваме така, без сос, за това и моите са самотни. Но пък са толкова вкусни.
И все пак всичко си е от каймата, и от ориза, и от пипера - всичко е от значение.
Продукти:
за около 10 броя средно големи чушки
1/2 ч.ч. ориз
1 малка глава лук
4 средно големи моркова
300-400 г. кайма
сол, черен и червен пипер, чубрица на вкус (и ваши любими подправки)
кашкавал
СТЪПКИ:
1. Изчистваме и измиваме ориза. Морковите настъргваме на едро ренде, лука нарязваме на ситно (или настъргваме).
2. В малко олио (около 4-5 с.л.) запържваме ориза, заедно с морковите, лука, каймата и подправките. Ако желаете можете да добавите и малко доматено пюре.
Доливаме по-малко вода и бъркаме докато ориза набъбне.
3. Измиваме си чушките. Правим разрез по дължина от едната страна на всяка чушка и съвсем лек встрани до дръжката. Почистваме внимателно от семките.
4. Пълним чушките с ориза и нареждаме в тавичка. Доливаме вода и печем до пълна готовност на ориза.
5. Когато са готови, изваждаме и настъргваме върху всяка чушка кашкавал и връщаме за кратко във фурната да се разтопи.
Сервираме без или със сос по избор по желание.
Добър апетит!!!
Няма коментари:
Публикуване на коментар