12 декември 2014 г.

Пържени пълнени чушки Сиврия

Едно много вкусно и бързо предложение за забързаното ни ежедневие. 
Вкусно, вкусно и пак вкусно!
Какво повече да пиша, освен да ви покажа ето тези пържени чушки с пълнеж. Е, можете разбира се за по-здравословно да ги запечете във фурната, но пържени са толкова изкушаващи ммм.



Продукти:

чушки Сиврия

за плънката - 

яйце
сирене
чесън
пресен копър
черен пипер


СТЪПКИ:

1. Измиваме и подсушаваме чушките. Всяка чушка цепваме по дължина, но не до края и внимателно почистваме от семките.
2. Продуктите за плънката са според количеството на чушките. Към яйцето добавяме натрошено сирене, а може и извара. Объркваме добре и прибавяме на вкус настърган на дребно чесън, черен пипер и пресен копър нарязан на ситно. Ако е необходимо и сол. Отново разбъркваме всичко. Плънката не трябва да е течна.
3. Пълним всяка чушка с приготвената смес.
4. Пържим в сгорещено олио, като чушките първо се пържат от страната, където не са разрязани. Когато се опържат и плънката е стегнала, обръщаме от другата страна с разреза.
5. Поднасяме поръсени с нарязан на дребно пресен копър или магданоз, и по желание с някакъв сос по ваш вкус.


Да ви е сладко!!


16 коментара:

  1. Ама че е вкусно и пикантно тук, Вили! Огладнях рано, рано, а до обяда има време :)
    Чушките са страхотни, изобщо не им трябва сос, само парче хляб и друго не искам!
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря Танче!! Вярно си е, не дочакаха соса, бяха излапани още преди да го сервирам :)
      Поздрави!

      Изтриване
  2. Вили,
    почитател съм на бързите и лесни рецепти и именно това намирам в твоя блог.Храненето на всеки човек не изисква часове наред домакинята да стои в кухнята, простите и наглед обикновени ястия са много по - здравословни.Чудесни са чушчиците.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря Ели! Бързо, лесно и вкусно - девиза на Кулинарна Авантюра!
      Поздрави Ели!

      Изтриване
  3. О, дъщерята обожава пържена сиврия, сега ти ме разби с тази пълнена, Вилиииии, ще се прави:)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. ееее, страхотно, и ние обичаме пържена сиврия много Веси! А на вас, да ви е сладко, и дано наистина ви се усладят и така!
      Поздрави!

      Изтриване
  4. Както всеки ден-чудесно предложение,за което благодаря!!!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Дари, благодаря ти от сърце за вниманието и доверието :) Усмивки и поздрави!!

      Изтриване
  5. С тези чушки ми замириса на лято! Много са вкусни! Дали има някой, който да не ги харесва?! :)
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  6. Здравей Вили,страхотни рецепти си предложила просто не прочетох нито една която,да не поискаш да приготвиш.Много си полезна.Успех във всичко и всичко добро,очарована съм.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравей Наде :) Да знаеш как ме стопли и усмихна твоят коментар! Радва ме това, че намираш полезни неща тук, и съм те накарала да се почустваш уютно при мен!! Благодаря ти от сърце, топли слънчеви поздрави !!!

      Изтриване
  7. Това определено страшно ми допада - нали знаеш - ще се пробва. Еййййй, големи вкусотии! Супер си, Вили!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Чак пък супер Пете!!! Вярвам ти, че ще го пробваш и вече си ги представям и твоите чушки! Щом ти допада, значи, ще ти и хареса!

      Изтриване
  8. straxotni sa napravix gi i gi iziadoxme s naslada blagodaria za straxotnata recepta

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ето за това си струва, цялото време прекарано в кухнята и споделяне на успешни и неуспешни опити. Благодаря за вниманието и времето, отделено да посетите блога ми!!

      Изтриване