Всички знаем какво е запеканка - ястие, което се приготвя много бързо в гювеч във фурната. Обикновено се залива с яйца и кашкавал и придобива апетитна коричка. Много подходящо за забързаното ни ежедневие.
Можете да експериментирате до безкрай с продуктите, които съчетавате при запеканката. А заливката да е с кисело мляко и сметана, само със сметана /готварска или заквасена/, със сметана и прясно мляко, с прясно мляко и яйца и още, и още.
Запеканката е едно от любимите ястия на Вили - голямата ни дъщеря.
Днес ви предлагам една лесна запеканка, и разбира се много вкусна!
Количеството на продуктите е по желание, според вкуса, и разбира се според големината на съда, в който я приготвяте.
В моята запеканка има картофи, кисели краставички, царевица и флейка.
Картофите се сваряват предварително.
В съда, в който ще си приготвяме запеканката, нарязваме сварените картофи на средно големи парчета, киселите краставички и флейката. Добавяме царевицата и объркваме продуктите. Тавичката предварително намазнете леко с олио.
В случая тук заливката е с готварска сметана /200 мл./ + 1/2 ч.ч. прясно мляко.
Запичам до златисто, изваждам от фурната, настъргвам отгоре кашкавал и връщам обратно за няколко минути да се разтопи кашкавала.
Бързо, лесно и вкусно!
Няма коментари:
Публикуване на коментар