Ароматът на банан се разнасяше из цялата кухня, докато пекох тези невероятни бисквити. Ако обичате да си хапвате банани, непременно си направете от тези бисквити. Вървят с кафе, чай, мляко, без нищо, толкова леки бисквити, чак не усещаш как ги ядеш една след друга и не ти е съвестно, че прекаляваш :)
На вид не са нищо особено, но с първата хапка ще се влюбите в тях!
Продукти:
3 ч.ч. брашно
2 банана /добре узрели/
1 ч.ч. захар
1/2 ч.ч. олио
1 ч.л. бакпулвер
ванилия
щипка сол
За овалване:
1 ч.л. канела + 1/2 ч.ч захар
СТЪПКИ:
1. В купа си намачкваме бананите с вилица или пюрираме с пасатор. Към тях добавяме олиото, захарта и ванилията. Объркваме добре и последователно добавяме пресятото брашно, заедно с бакпулвера, и солта.
2. Объркваме добре всичко и оставяме в хладилника поне за час.
3. В малка купичка объркваме канелата със захарта за овалване на бисквитките.
4. С намазнени с олио ръце, за да не залепне тестото оформяме топчета с големината на орех, които овалваме в канелата и захарта и леко натискаме с длани, за да се получат бисквитки. В тава покрита с хартия за печене подреждаме бисквитите и печем в предварително затоплена фурна /с вентилатор/ за 10-ина минути, докато придобият златист цвят. Когато ги извадите от фурната, оставете за минута-две в тавата.
Докато се суетях над снимките, Дари се появи в кадър със своята заразяваща усмивка :)
А тук Вили /голямата ни дъщеря/ искаше дори да ги отмъкне :)
Няма коментари:
Публикуване на коментар