31 януари 2019 г.

Мъфини с фъстъчено масло и банан

Ако разполагате с мъничко свободно време можете да прочетете тук, или да заредите с търсачката на гугъл, с какво е полезно фъстъченото масло и още много други интересни неща.
И в комбинация с банани и фъстъчено масло, ще ви предложа едни симпатични и вкусни мъфини.


Продукти:

2 яйца
200 г. брашно
1 ч.л. бакпулвер
60 г. фъстъчено масло
60 г. кисело мляко 3,6 % масленост
125 г. краве масло
50 г. захар
1 банан

за украса:
лимонова глазура /готова смес или няколко капки лимон смесени с пудра захар/
захарни фигурки

СТЪПКИ:

1. В дълбока купа слагаме предварително оставеното на стайна температура вече размекнато масло, яйцата, захарта, киселото мляко и фъстъченото масло. Объркваме всичко много добре до хомогенна смес с миксер или с вилица.
2. Добавяме предварително пресятото брашно, заедно с бакпулвера и отново объркваме добре.
3. Добавяме и нарязания на малки кубчета банан и отново разбъркваме внимателно.
4. В хартиени капсули, предварително поставени в тава за мъфини, разпределяме сместа, като не пълним догоре, за да оставим място за бухване.
5. Печем в предварително затоплена фурна на 180 градуса за 10-15 минути.
6. Когато мъфините са изпечени и вече изстинали, ги покриваме с разтопен натурален кувертюр или лимонова глазура. Отгоре може да украсим с плодове или захарни фигурки, или просто да поръсим с пудра захар!



2 коментара: