1 януари 2019 г.

Лесна бутер торта

С тази торта искам да поставя началото на новата 2019 година!
А аз ви пожелавам единствено и само здраве!! Бъдете здрави, защото само така можете да бъдете щастливи, успешни и да се радвате истински на хората, които ви обичат и изпълват живота ви със смисъл!!!


Лесна, вкусна и със сигурност ще впечатлите с тази торта!

Продукти:

Бутер тесто /400г./

за белия крем:
1 кофичка заквасена сметана
сладкарска сметана /200мл./
1/2 до 1 ч.ч.пудра захар 

за шоколадовия крем:
сладкарска сметана /200мл./
шоколад нутела 150г.

орехи и захарни фигурки



СТЪПКИ:

1. Оставяме бутер тестото да се отпусне на стайна температура. Развиваме го и леко го разточваме. Разрязваме на две.
2. Застиламе форма с подвижно дъно с хартия за печене. Вземаме едното парче бутер тесто и го разстиламе във формата. Печем в предварително загрята фурна на 200 градуса до златисто. По същият начин опичаме и вторият лист бутер тесто.
3. За белият крем: В купа разбъркваме заквасената сметана с пудрата захар. В друга купа си разбиваме и сладкарската сметана, която постепенно я добавяме към заквасената сметана и объркваме добре.
4. За шоколадовия крем: Разбиваме сладкарската сметана и към нея добавяме разтопения шоколад и объркваме внимателно добре.
5. Тортата сглобяваме като във формата на дъното слагаме единия опечен бутер блат. Отгоре разстиламе равномерно белия крем. Върху него поставяме втория изпечен бутер блат, който пък покриваме с шоколадовия крем. Заглаждаме леко и оставяме в хладилника за 2 -3 часа да стегне. Отгоре и отстрани поръсваме с орехи и захарни фигурки, може да настържете шоколад, да сложите кокосови стърготини, въпрос на вкус. 


Тортата не изисква никакви усилия и кулинарни умения, но е вкусна и красива!



Няма коментари:

Публикуване на коментар