5 август 2020 г.

Класическа баница

Най-лесната, най-елементарната баница, с готови кори, и разбира се вкусна!!
В блога имам всякакви рецепти за баници, банички, баклави ..., но точно обикновена нямам, и бързам да поправя това :) Все на някой ще съм полезна с тази публикация, знам ли!?


Продукти:

1 пакет кори за баница /400г., но може и да не използвате всичките кори/

за плънката- 

4 яйца
150-200 г. сирене 
1/2 ч.ч. кисело мляко
щипка хлебна сода
3-4 с.л. олио
сол ако е необходимо


СТЪПКИ:

1. В купа чукваме яйцата, добавяме натрошеното сирене, олиото и киселото мляко с угасената в него хлебна сода. Разбъркваме всички продукти добре. Ако сиренето не е солено, може да добавите и сол на вкус. Тъй като олио има в плънката, допълнително корите не се мажат.
2. Вземаме един лист от корите, слагаме в единия край от плънката /около 4-5 с.л./ и завиваме на руло, но не стегнато. Започваме да редим в намазнена тава в кръг, като започваме от външната страна на тавата.
2. Така процедираме с всички листи от пакета кори за баница., или докато свърши плънката. Намазваме /или напръскваме/ с олио баницата отгоре. Ако е останало от плънката я разпределяме също отгоре. 
3. Печем в предварително затоплена фурна на 180 градуса до готовност.


Баницата е най-вкусна, докато е топла!


Добър апетит!




Няма коментари:

Публикуване на коментар