31 август 2020 г.

Чийзкейк с малиново сладко /II вид/

 Отново чийзкейк, отново с малиново сладко, но все пак е малко по-различен от първия :) На вкус перфектен!!



Продукти:

за бисквитения блат - основа на чийзкейка :

3 пак. бисквити Petit от по 100 г. (може да замените с бисквити по ваш вкус, но да са меки)
100 г. чисто масло
1/2 ч.ч. прясно мляко
7-8 броя фурми

за крема-
250 мл.  прясно мляко
2 жълтъка
2/3 ч.ч. захар
4 с.л. брашно
50 г. масло

200 г. сладкарска сметана 
2 пак. от по 10 г. желатин

малиново сладко /около 200 г./


СТЪПКИ:

1. Смиламе бисквитите в блендер или натрошаваме на малки парчета с ръце. 
2. В купа изсипваме натрошените (или смлени) бисквити, добавяме прясното мляко и чистото масло. Добавяме нарязани на дребно и фурмите. Омесваме с ръце бисквитеното тесто до хомогенизиране на продуктите.
3. Бисквитеният блат разстиламе на дъното равномерно в кръгла форма с падащ борд. Оставяме в хладилника (или фризера за по-кратко) да стегне за около 30 минути.
4. Приготвяме крема - смесваме млякото и захарта в метален съд и го поставете на бавен огън да заври. Отделно разбиваме жълтъците, добавяме брашното и малка част от млякото. Разбъркваме до еднородна гладка смес. Прибавяме сместа на тънка струя при непрекъснато бъркане към млякото и бъркаме докато се сгъсти. Сваляме крема от огъня и добавяме маслото и разбъркваме докато се разтопи напълно и усвои от крема.
5. Разбиваме сладкарската сметана с миксер до пухкав крем. Добавяме към млечния /но охладен/ крем и отново разбъркваме внимателно. Разтваряме желатина в 50 мл. вода да набъбне, след което го разтапяме на водна баня (или за кратко в микровълновата). Добавяме го към млечната смес и разбъркваме отново до хомогенна смес. Аз добавих нарязан на дребно и един банан, но това е по желание, може и да го пропуснете. Изсипваме получения крем върху бисквитеният блат, заглаждаме внимателно и прибираме отново в хладилника за 2-3 часа да стегне.
6. Отгоре слагаме малиновото сладко /което не трябва да е течно/ и отново слагаме в хладилника до момента преди поднасяне на десерта.
Освобождаваме от ринга и режем на желаните парчета.


Да ви е сладко!!




2 коментара:

  1. Няма да питам за парченце, понеже съм сигурна, че отдавна е свършил, но да знаеш, че си личи колко е вкусен. Поздрави!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Хаха и трохичка не остана Кате, благодаря ти. Наистина беше мноого вкусен! Поздрави!!

      Изтриване