Искаше ми се точно това руло да изглежда невероятно на снимки, но... но пък e вкусно! Толкова пъти съм правила руло от тиквички и никага не послях да снимам и да публикувам. Защо ли!? Честно да ви кажа и аз не знам! Този път обаче, нищо че едва ли би ви харесало как изглежда, реших да се престраша и все пак да го публикувам. Пък има и поправка нали?! :) Тогава леекичко ще подменя и снимките хаха!
Прекрасно предястие, а защо не и лек обяд или вечеря!
Обикновено за плънката използвам крема сирене /или друг млечен крем, лютеница/ + още нещо /шунка, кашкавал и др./, но точно в момента когато приготвях рулото нямах нищо от това налично в момента. С плънката можете да се импровизира много. Понякога добавям брашно, понякога повече яйца, както ми дойде музата в момента :) Та за моето руло имах от чудесното сирене на Олимпус, печени пиперки и реших да импровизирам с плънката.
Продукти:
3 броя малки тиквички
3 яйца
около 150-200 г. сирене Олимпус /може да се замени с извара или кашкавал/
3-4 скилидки чесън
пресен копър /по желание/
5-6 с.л. брашно
1 с.л. олио
За плънката:
2-3 печени пиперки
сирене Олимпус - около 100 г.
СТЪПКИ:
1.Измиваме, почистваме тиквичките и настъргваме на едро ренде. Поръсваме с щипка сол, разбъркваме и с ръце изтискваме излишния сок. Или може да се оставят под наклон в някаква купа /или в голяма цедка/ за около 20-ина минути да си пуснат сока и отново леко се изтискват с ръце.
2. В купа смесваме тиквичките, яйцата, сиренето, пресования чесън, копъра и олиото. Разбъркваме всички продукти добре.
3. Върху хартия за печене в правоъгълна /или квадратна/ тава /или в тавата от фурната/, изсипваме внимателно и разпределяме сместа, като дебелината на блата трябва да е около 5 мм.
4. Печем в предварително загрята фурна на 180 градуса до готовност - за около 15-20 минути.
5. Когато блата е готов, изваждаме от фурната, оставяме за 2-3 минутки и навиваме заедно с хартията внимателно на руло и оставяме така за около 10-ина минути.
6. Развиваме рулото, поставяме навсякъде от печените пиперки, нарязани на дълги ивици, и натрошено и намачкано с вилица сирене, за да е по-гладка сместа.
7. Навиваме отново на стегнато руло, увиваме в прозрачно фолио и оставяме така да стегне /в хладилника или на студено/ за поне час.
8. Нарязваме на парчета с остър нож и сервираме с пресен копър или магданоз.
Добър апетит!
Вили,
ОтговорИзтриванеима чудесни и много лесни рецепти за рула с тиквички.Твоето руло също се е получило добре,не е толкова лошо по снимките както го описваш.Аз също съм правила, но като че ли най - добре тиквичките стават на скарата и грил - тигана.Сега така ги правя, защото винаги бързо изчезват.
Поздрави и весело лято !
хаха Ели, благодаря, значи да не се отчайвам, не е толкова зле :) А за тиквичките да, скара, грил, пък и пържени, са по-предпочитани. Но е хубаво да има разнообразие :)
Изтриване