12 ноември 2021 г.

Бъркани яйца с праз лук

 Обожавам тази комбинация и за това ми се искаше просто като идейка да го споделя. Може би понякога се чудите какво да забъркате набързо за хапване и ако ги имате в наличност продуктите, непременно опитайте!! А салатката е код червено 😃 В случая децата искаха допълнително 😀 и се наложи да повторя, но пък си хапнаха доволно и вкусно!!


Необходими продукти:

яйца
праз лук
луканков кренвирш
олио

за салатата:
червено цвекло
ябълка
морков 
лимон

Количеството на продуктите е според вкуса и предпочитанията.

В купа чукваме яйцата и ги разбъркваме. 
В тиган с незалепващо покритие, с малко олио запържваме нарязан на колелца праз лук и кренвирша /на колелца или на парченца/.  Добавяме разбитите яйца и бъркаме енергично до готовност.
Сервираме в широка чиния, а около яйцата салатка от настъргани червено цмекло, ябълки и морков, овкусени със сол, олио или зехтин и лимонов сок. Добавяме и пресен босилек за разкош.


Нещо просто и лесно, но мноого вкусно!!



Няма коментари:

Публикуване на коментар