22 ноември 2021 г.

Вит щрудел с орехи и ябълки

 Реших, че след десет дневно лежане 😊, стоене в седнало положение, бездействие, нервничене, защото да си с гипс на крака освен болките и неудобното положение ежеминутно, просто трябва нещо да се прави. Ха-ха, както казва моят съпруг, от плъзгане на телефона, пръста ми вече се е изнежил. Ди ви кажа, има нещо вярно😄 Та реших, че мога да се помотая в кухнята и лека полека да спретна един десерт. И естествено идеята беше една, но тъй като краката ми поизтръпнаха и изпитвах вече болка, се наложи набързо да скалъпя щрудела и да го метна да се пече.

 Е, дори и да не беше като замисленото първоначално, определено вкусът си заслужаваше. Даже не разбрах кога се изяде!! Само не можах да се раздам откъм снимки, но и на толкова съм доволна впредвид всичко останало 😉


 Продукти:

1 пакет фини точени кори (400 грама)

за плънката:

2 яйца
1/2 чаена чаша захар
1/2 чаена чаша оризово брашно на Panino
1/2 пакетче бакпулвер
2/3 пакетче меко краве масло
ванилия


едро счукани орехи
ябълки - 4-5 броя
канела
олио


СТЪПКИ:

1. Разбиваме на пухкав крем яйцата и захарта, добавяме мекото масло, пак разбиваме добре. После прибавяме ванилията и накрая брашното, смесено с бакпулвера.
2. Измиваме ябълките, почистваме и нарязваме на филии.
3. Корите разрязваме на три еднакви ленти по дължина.
4. Покриваме с домакинска хартия подходяща кръгла тава или я намазваме само с олио.
5. Намазваме една лента от корите с помоща на четка със сместа за плънката  и нареждаме от външната страна на тавата в кръг. Отгоре слагаме ябълки, поръсваме орехи и канела. Отгоре отново в кръг редим като застъпваме пак листи от корите с плънка и отново ябълки, орехи и канела.




 И така докато запълним тавата. Ако остане от плънката, я разпределяме отгоре върху корите. Поръсваме със захар.



6. Печем в предварително затоплена фурна до готовност /до златисто/.

7. Преди поднасяне, вече изстинал поръсваме щрудела обилно с пудра захар.



И красиво, и вкусно! Че и лесно 😋
А с продуктите на Panino винаги сполучливо 😍


Опитайте и споделете!!






Няма коментари:

Публикуване на коментар