24 ноември 2021 г.

Гъби с калпаче от кайма

 Чудех се как да нарека тези вкусни малки кюфтенца, които моята половинка направи. 

И тъй като са наистина вкусни /ето признавам си 😋/, искам да ги споделя и тук с вас!!  

Бързо, лесно и вкусно - типично за Кулинарна Авантюра 😍

Остават ми още около десетина дни в гипс, и след това смятам да се развихря в кухнята 😃 

Но за сега ще ме поглезят още малко хаха, но пък и аз имам заслуги за тези кюфтенца, презентацията е от мен 😎 




Продукти:

кайма
гъби
яйце
праз лук
масло
кашкавал, пармезан
подправки - сол, черен пипер 

Количествата на продуктите определяте вие, защото наистина няма точно количество.

Почистваме и измиваме гъбите, като махаме и пънчетата. 
/Тях ги използвахме за принцеси, като ги нарязахме на дребно и объркахме с каймата за тях./
Каймата я объркваме с яйце / на 250 г. кайма - 1 яйце/, сол, черен пипер и нарязан на ситно праз лук /отново количеството е според вкуса/. Празът наистина придава на тези кюфтенца уникален вкус. 
Върху всяка гъба, намазана с масло слагаме от каймата и оформяме като кюфте.
В тава покрита с хартия за печене или алуминиево фолио подреждаме кюфтетата. Запичаме ги в предварително загрята фурна до запичане на каймата. 
Изваждаме от фурната, поръсваме с настърган кашкавал /или пармезан/ и връщаме отново за кратко до неговото разтопяване.



Поднесете топли, обилно поръсени с пресен магданоз, лимонче, и с любимо сосче!








Няма коментари:

Публикуване на коментар