Зимен, защото сладкишите с канела ги свързвам със зимата, снега /нищо, че вече рядко вали сняг/ и уюта през студените месеци. И особено, когато имам круши и ябълки у дома, тези сладкиши са на почит. Разбира се, няма нищо сложно в приготвянето му, но пък вкуса е винаги неповторим.
Продукти:
4 броя яйца
1 ч.ч. захар
2/3 ч.ч. олио
2 ч.ч. брашно
1 пак. бакпулвер
ванилия /есенция/
4 ч.л. канела
2 ч.ч. нарязани круши на дребни кубчета и ябълка
пудра захар
СТЪПКИ:
1. В купа си чукваме яйцата и разбиваме със захарта до побеляване /с миксер, с вилица, с бъркалка/.
2. Добавяме последователно олиото, пресятото брашно с бакпулвера и ванилията. Сместа, която получаваме не е толкова течна, но това не бива да ви притеснява.
3. В отделна купа объркваме нарязаните на дребно пловоде с канелата.
4. В подходяща форма покрита с хартия за печене, изсипваме кексовата смес. Отгоре разпределяме плодовете с канелата и леко объркваме.
5. Печем в предварително затоплена фурна на 180 градуса до суха клечка.
Задължително поръсваме обилно с пудра захар.
Няма коментари:
Публикуване на коментар