14 януари 2024 г.

Зимен сладкиш с круши и ябълка

 Зимен, защото сладкишите с канела ги свързвам със зимата, снега /нищо, че вече рядко вали сняг/ и уюта през студените месеци. И особено, когато имам круши и ябълки у дома, тези сладкиши са на почит. Разбира се, няма нищо сложно в приготвянето му, но пък вкуса е винаги неповторим.





Продукти:

4  броя яйца

1 ч.ч. захар

2/3 ч.ч. олио

2  ч.ч. брашно

1 пак. бакпулвер

ванилия /есенция/

4 ч.л. канела

2 ч.ч. нарязани круши на дребни кубчета и ябълка

пудра захар


СТЪПКИ:


1. В купа си чукваме яйцата и разбиваме със захарта до побеляване /с миксер, с вилица, с бъркалка/.

2. Добавяме последователно олиото, пресятото брашно с бакпулвера и ванилията. Сместа, която получаваме не е толкова течна, но това не бива да ви притеснява.

3. В отделна купа объркваме нарязаните на дребно пловоде с канелата.

3. Нарязаните на дребни парчета плодове в отделна купа объркваме с канелата.

4. В подходяща форма покрита с хартия за печене, изсипваме кексовата смес. Отгоре разпределяме плодовете с канелата и леко объркваме. 

5. Печем в предварително затоплена фурна на 180 градуса до суха клечка.

Задължително поръсваме обилно с пудра захар. 


Лесно и вкусно!










Няма коментари:

Публикуване на коментар