Бързо, вкусно и лесно в няколко стъпки! С достъпни продукти, които винаги се намират в хладилника. Хайде да си направим яйца по панагюрски 😉
В блога имам рецепта на яйца по панагюрски, но на фурна. И твърдя, че също става толкова вкусно, но може би времето за приготвяне е мааалко повече.
Днес ще е класическата рецепта, с която дори и начинаещ би се справил.
Идеята на блога ми винаги е била да съм полезна с изпитани лесни и достъпни рецепти за всеки. И ще се радвам, ако наистина успявам да помогна.
Продукти:
за 1 порция -
2 броя яйца
1/2 кофичка кисело мляко
50 г. сирене
скилидка чесън
масло /олио/
червен пипер, сол
Стъпки:
1. В купа объркваме киселото мляко с натрошеното сирене и настъргания на ситно ренде чесън.
Изсипваме в подходяща чиния, в която ще сервираме яйцата по панагюрски.
2. В малка тенджерка слагаме да заври вода, в която слагаме щипка сол. Когато заври, дърпаме настрани и леко чукваме от ниско едно по едно яйцата. Връщаме на котлона и оставяме яйцата да врат за 2-3 минути за по-рохки и около 5 минути по-твърди яйца. Яйцата се забулват докато се варят и обикновено, когато изплуват на повърхността на водата са готови.
3. Готовите яйца отцеждаме и изваждаме с решетъчна лъжица в чинията върху млечната смес.
4. В тиган разтапяме малко масло /или олио/, добавяме щипка, две червен пипер и бъркаме енергично за около 15-20 секунди, но да не загори червения пипер, за да няма горчив вкус накрая.
5. Добавяме от запържения пипер върху яйцата. Може да поръсите с пресен магданоз, пресен лук. В моят случай аранжирах с каперси и босилек.
Добър апетит!
Няма коментари:
Публикуване на коментар