23 януари 2024 г.

Хлебни рулца с шоколад

 Като започнах да пиша тази публикация се сетих за едни сладки хлебни рулца, които направих преди години, още в началото, когато прохождаше блога Кулинарна Авантюра. Уникален десерт, лесен, но изискан и много вкусен. А с хляб можете да направите най-различни вкусотии, сладки и солени.

👉https://kulinarnaavantura.blogspot.com/2013/11/blog-post_2737.html

Днес отново използвам хляб, ще бъдат отново рулца, но панирани в корнфлейкс.




Продукти:

тостерен хляб

течен шоколад

за панировка - корнфлейкс от лимец и яйца 

олио за пържене

пудра захар за овалване

Количествата на продуктите са според желаната бройка.


Стъпки:

1. Нужен ни е тостерен хляб, според предпочитанията може да е ръжен, пълнозълнест, бял. В случая използвам пълнозърнест хляб.

2. Всяка филия от хляба разточваме тънко с точилка. По желание може да отстраните коричките.



3. Мажем всяка филия с течен шоколад и навиваме стегнато на рулце.




Рулцето разрязвате на две по средата.

4. В купа чукваме яйце /яйца, в зависимост от количеството на хляба/. В друга широка купичка слагаме натрошен корнфлейкс от лимец. Може да използвате и друг вид корнфлейкс за панировка.



5. В тиган загряваме около един пръст олио. 

6. Овалваме всяко рулце в разбито яйце, след това в корнфлейкс. Пържим от всички страни до готовност - 10-15 секкунди максимум. Внимаваме да не загорят.

7. Отцеждаме върху домакинска хартия от излишната мазнина и поръваме с пудра захар.



Вкусни са и топли, и студени, но за предпочитане е да се хапнат веднага 😊










Няма коментари:

Публикуване на коментар