Като започнах да пиша тази публикация се сетих за едни сладки хлебни рулца, които направих преди години, още в началото, когато прохождаше блога Кулинарна Авантюра. Уникален десерт, лесен, но изискан и много вкусен. А с хляб можете да направите най-различни вкусотии, сладки и солени.
👉https://kulinarnaavantura.blogspot.com/2013/11/blog-post_2737.html
Днес отново използвам хляб, ще бъдат отново рулца, но панирани в корнфлейкс.
Продукти:
тостерен хляб
течен шоколад
за панировка - корнфлейкс от лимец и яйца
олио за пържене
пудра захар за овалване
Количествата на продуктите са според желаната бройка.
Стъпки:
1. Нужен ни е тостерен хляб, според предпочитанията може да е ръжен, пълнозълнест, бял. В случая използвам пълнозърнест хляб.
2. Всяка филия от хляба разточваме тънко с точилка. По желание може да отстраните коричките.
3. Мажем всяка филия с течен шоколад и навиваме стегнато на рулце.
Рулцето разрязвате на две по средата.
4. В купа чукваме яйце /яйца, в зависимост от количеството на хляба/. В друга широка купичка слагаме натрошен корнфлейкс от лимец. Може да използвате и друг вид корнфлейкс за панировка.
5. В тиган загряваме около един пръст олио.
6. Овалваме всяко рулце в разбито яйце, след това в корнфлейкс. Пържим от всички страни до готовност - 10-15 секкунди максимум. Внимаваме да не загорят.
7. Отцеждаме върху домакинска хартия от излишната мазнина и поръваме с пудра захар.
Вкусни са и топли, и студени, но за предпочитане е да се хапнат веднага 😊
Няма коментари:
Публикуване на коментар