23 август 2024 г.

Пилешко роле с плънка

 Винаги, когато имам пилешки гърди първото нещо, за което се сещам с тях е вкусно роле с плънка. В зависимост от това какво имате под ръка и в хладилника, или предварително сте намислили плънката, можете да си направите вкусно, крехко и красиво пилешко роле, разбира се и с подходяща гарнитура 😉. Моето предложение е семпло и бързо, но цветно и вкусно. С въображение и фантазия можете да разнообразите пържолите 😁 Някои си мариноват месото, става още по-сочно и вкусно, но и едно добро овкусяване е достатъчно за пилешкото месо, и пак ще е вкусно. 



Продукти:

пилешки  гърди

сол, черен и червен пипер на вкус

кисели краставички 

печена червена чушка 

Стъпки:

1. Измиваме пилешките гърди и ги подслушване с домакинска хартия. 

2. Начукваме с дървен чук за месо върху дъска под стрес фолио,  като внимаваме да не го накъсаме. Намазняваме с олио и овкусяваме с подправки и от двете страни.

3. Киселите краставички и печения пипер  нарязваме на тънки ивици по дължина.

4. Върху всяко парче месо слагаме пипер и кисели краставички. Внимателно навиваме на руло и закрепяме с клечки за зъби или с конец.

5. В намазнена тавичка или покрита с домакинско фолио, слагаме ролетата да се пекат в предварително затоплена фурна на 180 градуса.


 Можете предварително да ги запечатате, като леко ги задържите от всички страни. Вариант е и да ги намажете преди печене с майонеза и горчица и да ги оваляте в корнфлейкс. 

6. Печем до готовност, за около 30-40 минути.

Поднасяме с подходяща гарнитура според вкуса разбира се 🙂 





А сега  развихрете въображението си и си направете вкусни пилешки ролета.


Няма коментари:

Публикуване на коментар