Нямате си и на идея колко посуда има за миене след тази порция / и още малко 😁/ картофи. Чудех се как да го нарека, защото и аз вече не знаех какво е 😆. Мернах в страничката на Вкусно с Бени, че е споделила едни картофки, които е правила преди време. Стори ми се вкусно и лесно, по родопски 😄 Ама и най-простите неща понякога те връщат в първи клас 😁, като се чудиш как и защо можеш да оплескаш нещо толкова лесно. Е, МОЖЕ!! Та, следвах нейните стъпки, но това което получих на вид въобще не беше за показване /това установих след десетина снимки/. И реших да го преработя, за да може да види бял свят, защото беше вкусно. Вече ви стана ясно защо мивката ми е пълна догоре 😆 И да добавя, че всичко правех с продукти на око.
Продукти:
варени картофи /5-6 средно големи/
чисто масло /около 50-60 г./
чесън /2-3 скилидки/
кисело мляко /около 300г./
сирене, зелен лук
сол, червен пипер на вкус
Стъпки:
1. Обелваме картофите и варим до готовност. Изваждаме ги в купа и с вилица ги намачкваме.
2. Разтапяме и запържваме чистото масло за около 2-3 минутки, заедно с червен пипер и сол на вкус. Добавяме пресования чесън и запържваме още минутка, но на среден котлон, за да не загори червения пипер.
3. Киселото мляко предварително си го разбъркваме. Прибавяме го към чесновото масло и на изключителен котлон бъркаме до усвояване на маслото. За минута-две бъркаме и на включен среден котлон. При мен млякото се пресече, беше очевидно. С пасатора сместа стана по-гладка.
4. Към картофите добавяме млечния сос, разбъркваме до хомогенизиране. Към тях натрошаваме сирене /на вкус/ и нарязан пресен зелен лук по желание.
Сервираме с препечени филийки, сухари или оризовки.
Няма коментари:
Публикуване на коментар