Винаги е хубаво да си имате под ръка във фризера един-два пакета с бутер тесто. И в сладък, и в солен вариант може да си направите вкусни бутерки, дори торта или пица. Нужно ви е малко време, за да се размрази тестото, но не прекалено много. Има си леки тънкости!
Ето тук е описано най-точно и ясно как да се размрази и работи с бутер тесто!
Днес ви подсещам за една идея за солени бутерки, оформени като спирали. Моите леко се поразвиха, защото бутер тестото поомекна малко повече. Ето затова е хубаво да се спазват някои правила при работа с такова тесто. В крайна сметка се получиха вкусни, формата кой ти я гледа 😁.
Продукти:
бутер тесто
шунков салам нарязан на много тънко
кашкавал
яйце за намазване
сусам /или други семена/ за поръска по желание
СТЪПКИ:
1. Вече готовото тесто приготвено за работа разточваме леко с набрашнена точилка, за да не залепне.
2. Разделяме на две равни половини.
3. Върху едната половина подреждаме от шунката, отгоре поръсваме с настърган кашкавал /или нарязан, но много тънко/.
4. Внимателно слагаме отгоре другата половина от тестото и притискаме добре навсякъде.
5. С остър нож или нож за пица режем ленти с дебелина един пръст. Завиваме като спирала и подреждаме върху хартия за печене на малки разстояния едно от друго. Намазваме с разбито яйце бутер тестото и поръсваме със семена по желание.
6. Печем в предварително загрята фурна на 200 градуса, до готовност и златист загар, за около 15-20 минути.
Спазвайте правилата и стъпките, и ще си хапнете вкусни бутерки 😃.
Няма коментари:
Публикуване на коментар