15 април 2014 г.

Солено майонезено руло

Всъщност мислех въобще да не вижда бял свят тази публикация, тъй като снимките правих съвсем набързо и са толкова НЕ сполучливи. Но пък на вкус това руло си заслужава да се опита, като с плънката можете да импровизирате.
Можете да го поднесете като гарнитура, защото на мен ми идва по-тежко като храна (че и калорично), и едно парче ще ви е достатъчно.

На вид също не е идеално, но не винаги от пръв път се получават нещата. 
Като за дебют е добре, но можеше и още по-добре :)


Продукти:

за рулото -
4 яйца
125 г. майонеза
сол (на вкус)

 за пълнежа -

извара (или различни видове сирена)
няколко листа левурда
сол  (на вкус)

плънката в случая е такава, количеството е според вкуса
може да я промените според вкуса си и да добавите различни зеленчуци


СТЪПКИ:

1 Разбиваме яйцата с майонезата и солта. Изсипваме сместа в средна правоъгълна тавичка покрита с хартия за печене (аз намазних леко за всеки случай).
2. Печем на 180 градуса  за 10-15  минути, в зависимост  от фурната. Проверявайте с дървен шиш и внимавайте да не загори.
3. Когато е готова основата за рулото, изваждаме и оставяме да се охлади малко.
4. Може да обърнете рулото внимателно, да отлепите хартията (пак внимателно), да сложите от плънката (според вкуса) навсякъде и пак много внимателно да навиете на стегнато руло.

Или пък преди да отлепите от хартията, да сложите плънката и да навиете така рулото и едновременно да отлепяте.
Трябва да се действа много внимателно и бавно, тъй като може да се начупи (както стана при мен). 







С по-богата плънка, рулото ще бъде още по-вкусно :)

Опитайте и споделете, и да ви е сладко !!!

Няма коментари:

Публикуване на коментар