13 август 2014 г.

Пай с круши

Бърз и лесен сладкиш с круши.
Разбира се, можете да замените крушите с подходящ плод по ваш избор. И все пак препоръчвам да е с круши :)
Не беше заплануван за увековечаване в блога, за това и снимките са малко неглиже :)


Продукти:

2 яйца
200 г. захар
120 г.  краве масло
1 ч.ч. кисело мляко
1 ч.л. сода за хляб
1 1/2 ч.ч. брашно
1 ч.л. бакпулвер
1- 2 ванилии

3-4 средно големи круши
пудра захар за поръсване


СТЪПКИ:

1. В купа разбиваме яйцата със захарта до побеляване.
2. Добавяме омекналото краве масло, киселото мляко (с разтворената в него сода).
3. Пресяваме брашното в отделна купа и добавяме към него бакпулвера и разбъркваме внимателно.
4. Добавяме го постепенно към яйчената смес и разбъркваме. Прибавяме и ванилията.
5. В намазнена и набрашнена (правоъгълна) тава (или покрита с хартия за печене), изсипваме сместа.
6. Отгоре подреждаме предварително измитите и изчистени круши, нарязани на тънки резени.
7. Печем  в умерена фурна (предварително затоплена) до суха клечка.

Изваждаме на решетка да се охлади, след което поръсваме обилно с пудра захар. 



Да ви е сладко !!!

6 коментара:

  1. Виолета, усещам аромата му на круши и ванилия. Обожавам круши..Страхотни снимки!

    ОтговорИзтриване
  2. Не се учудвам, че ще повторя Аля - и аз обожавам круши - те са най-любимия ми плод, така че Вили - хич не бих ги заменила.

    ОтговорИзтриване
  3. Харесвам плодовите десерти, а и съчетанието с круши е много ароматно!
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване