Разбира се няма нищо по-хубаво, полезно и вкусно от пресните плодове.
Но пък и така тези праскови са апетитни и сочни, опитайте.
Продукти:
пресни (по-големи) праскови
орехи
бисквити
стафиди
мед
чисто масло
Бройката на прасковите определяте вие, а количеството на пълнежа според броя и големината им.
СТЪПКИ:
1. Избираме едри и узрели праскови, но да не са твърде меки.
2. Измиваме ги добре и всяка праскова разполовяваме на две и махаме костилките.
3. В купа смесваме нарязани на дребно орехи, натрошени бисквити, стафиди, мед и меко чисто масло. Аз всичко слагах на око. Разбъркваме внимателно до хомогенна смес.
4. Всяка половинка пълним с приготвения пълнеж.
5. Поставяме вече напълнените праскови в тавичка намазана с масло или покрита с хартия за печене.
6. Запичаме за около 15-20 минути в предварително затоплена фурна на 200 градуса.
Сервираме охладени със сладко от праскови или топка сладолед. Ние си ги хапнахме и без гарнитура :)
Приятен и лек десерт, който със сигурност ще ви допадне!
Да ви е сладко :)
С удоволствие бих опитала, след като предложението е от теб! Страхотни са! Поздрави!
ОтговорИзтриванеБлагодаря ти Кате, това ме радва много :) Прегръдки :)
ИзтриванеВиолета, прекрасен десерт..Плодове и орехи, страхотна комбинация!
ОтговорИзтриванеПоздрави!
Да, комбинацията е винаги чудесна :) Усмихнат ден Аура :)
ИзтриванеМного добра идея и вкусно съчетание!
ОтговорИзтриванеПоздрави, Вили!
Благодаря Тили, поздрави :)
Изтриване