7 август 2014 г.

Фалшиво картофено суфле

Фалшиво, защото не е точно суфле, а пък е суфле, защото бях решила да го направя, но в последния момент се получи друго. И понеже не знам как точно да го нарека, така си остана и като фалшиво картофено суфле :) Следващият път обещавам да направя и истинското :)



Продукти:

0.500 кг. картофи
1 брой голяма зелена чушка (от месестите)
150 г. сирене
1/2 ч.ч. замразена царевица
300 мл. прясно мляко
2 броя яйца
2 с.л. брашно
олио 
сол, черен и червен пипер на вкус
чубрица, босилек, магданоз по желание

Тавичката, в която правих суфлето е кръгла с диаметър 24 см.


СТЪПКИ:

1. Измиваме добре картофите и ги сваряваме. Когато поизстинат ги обелваме и нарязваме на филии с дебелина около 0.5 см.
2. В намаслена тавичка подреждаме картофите, като ги застъпваме леко. Посоляваме леко, поръсваме навсякъде от останалите подправки.
3. Измиваме чушката и я нарязваме на ивици, които слагаме върху картофите.
4. Сиренето натрошаваме и разпределяме върху чушката, а после слагаме и царевицата.
5. В отделна купа чукваме яйцата, прибавяме брашното и разбъркваме добре, за да не останат бучици (може да използвате миксер). Добавяме и прясното мляко (и малко сол ако е необходимо) и отново разбъркваме.
Тази смес изсипваме върху наредените зеленчуци в тавата.
6. Печем в предварително затоплена фурна на около 180-200 градуса до приятен златист загар.


Нарязваме на парчета и сервираме топли с подходяща за сезона салата.

 Да ви е сладко :)



 


4 коментара:

  1. Вили, ами нека е фалшиво! Ама гарантирано е вкусно. :)
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  2. Вили, не ми изглежда въобще фалшиво, ще си придърпам едното парченце. Поздрави!

    ОтговорИзтриване