Обичам миризмата на пържени тиквички, а у дома пък обожават да ги хапват така.
Лошото е, че се пържат поне час, а се изяждат за броени минути, а и пърженото хич не е полезно.
И ако ви е оттегчило дългото стоене над тигана, се подсетете, че можете да ги метнете и във фурната, да ги забравите за около 40 минути, а после да си оближете пръстите.
Можете да ги направите по няколко начина:
Първи начин -
Измивате и почиствате тиквичките. Нарязвате на шайби с дебелина около 0.5 см.
Слагате ги в купа, посолявате и разбърквате добре.
В намаслена тавичка (или покрита с хартия за печене) подреждате тиквичките, като ги застъпвате, ръсвате олио и запичате до готовност.
Втори начин:
Измивате и почиствате тиквичките. Нарязвате на шайби с дебелина около 0.5 см.
В паничка слагате брашно и сол (разбърквате добре) и овалвате всяка шайба.
В намаслена тавичка (или покрита с хартия за печене) подреждате
тиквичките, като ги застъпвате, ръсвате олио и запичате до готовност.
Трети начин:
Измивате и почиствате тиквичките. Нарязвате на шайби с дебелина около 0.5 см.
В паничка слагате галета и сол (разбърквате добре) и овалвате всяка шайба.
В намаслена тавичка (или покрита с хартия за печене) подреждате
тиквичките, като ги застъпвате, ръсвате олио и запичате до готовност.
Четвърти начин:
Четвърти начин:
Измивате и почиствате тиквичките. Нарязвате на шайби с дебелина около 0.5 см.
В паничка слагате корнфлейс и сол (разбърквате добре) и овалвате всяка шайба.
В намаслена тавичка (или покрита с хартия за печене) подреждате
тиквичките, като ги застъпвате, ръсвате олио и запичате до готовност.
Приготвяте си сос от кисело мляко, чесън, сол и ситно нарязан копър (може да добавите и малко майонеза по желание).
Поднасяте тиквичките поляти със соса или отделно.
Или първо поливате леко тиквичките с оцет, а отгоре със соса.
Както и да ги поднесете, тиквичките винаги са вкусни :)
Няма коментари:
Публикуване на коментар