28 януари 2019 г.

Бонбони с орехи и фурми

Въпреки, че фурмите не изглеждат като нещо много специално с техния странен, набръчкан, кафяв външен вид, те са приятни за дъвчене и богати на вкус. Безспорен фаворит още от Райската Градина, фурмите са смятани за костилков плод, тъй като имат само една празнина и костилка в центъра си.
Финиковите палми, които раждат тези малки чудесии, били донесени до западното крайбрежие на Америка от испанските мисионери в края на 1700г. Фурмите Меджул, чиито произход е от Мароко,  били въведени в САЩ през 1927г., когато 11 издънки били поставени под карантина в Невада в продължение на седем години. Деветте растения, които оцелели, били откарани в Южна Калифорния през 1935г., а през 1944г. били засадени още 24.
... и още интересно за хранителни стойности и ползи от фурмите можете да  прочетете тук.
А днешното ми предложение с фурми са едни лесни и много вкусни бонбони.

Ако имате блендер, ще стане още по-бързо и лесно, но ако като мен сте потрошили поне два блендера /ха-ха/, ще ви се наложи да действате с нож, ръчно!
Необходими са ви фурми, орехи, бишкоти /може и с тях, и без тях/, кокосови стърготини и малко прясно мляко. Не е необходимо да добавяте захар, фурмите са достатъчно сладки.
Нарежете на колкото е възможно най-дребно фурмите, орехите смелете в машинка или нарежете на ситно, натрошете бишкотите /тях можете и да пропуснете, или пък ако сложите да са 3-4 на брой/ и за да споите всичко добавете съвсем малко прясно мляко. Ако пък разполагате с блендер, сте късметлии, спестявате си усилията, положени и написани в предното изречение :)
Количеството е според предпочитанията ви, смесвате продуктите и месите с ръка, докато всичко се обърка добре и не се разпада. Оформяте бонбони, овалвате в кокосови стърготини и подреждате в хартиени капсули или в красива малка купичка!


Красиво, лесно и страшно вкусно!!


4 коментара:

  1. Страхотни бонбони Вили, изглеждат толкова красиви и са толкова вкусни надявам се.Фурмите са чудесни за приготвяне на бонбони и сурови блатове за торти.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Фурмите са едни от любимите ми сушени плодове, калорични са, но трудно им устоявам признавам си!
      Поздрави Ели!!

      Изтриване
  2. Отговори
    1. Не разкошни, ами много разкошни Веси :) Вземаш една, след нея още една, изкушаваш се пак, и пак ....

      Изтриване