Един много вкусен сладкиш с ябълки и какао, леко влажен и същевременно ронлив.
Много лесен и обикновен, но с разкошен вкус!
Продукти:
3 ч.ч. нарязани на дребни кубчета ябълки или настъргани на едро
1 ч.ч. захар
1 ч.ч. олио
2-3 с.л. какао
1 ч.ч. орехи нарязани на дребно
1 ч.л. сода за хляб
2 1/2 до 3 ч.ч. брашно
СТЪПКИ:
1. В голяма купа смесваме ябълките със захарта и содата. Разбъркваме ги хубаво и оставяме да престоят 1-2 часа.
2. След това добавяме към ябълките олиото, орехите, какаото. Разбъркваме и постепенно прибавяме и брашното.
3. Разбъркваме сместа и я разстиламе в намазнена тавичка или покрита с хартия за печене.
4. Печем сладкиша в умерена фурна, предварително затоплена.
5. Проверяваме дали е готов с дървен шиш или клечка за зъби.
Още топъл, го поръсваме с пудра захар.
Източник: От книгата "2000 български рецепти"
Вили,
ОтговорИзтриваневеднага си открадвам тази рецепта.Често ми се налага да правя сладкиши с ябълки, защото са хем лесни, хем бързи, а и винаги можем ябълки да намерим.
Поздрави !
Страхотен е! Интересно предложение е какаото. Обикновено в такива сладкиши се слага канела, не съм се сетила за какао.
ОтговорИзтриванеХубава вечер, Вили!