Ако обичате пилешки дробчета, в комбинация с картофи и заливка за мусака ще се насладите на едно чудесно ястие!
Не знам защо до сега не ми е идвало на ум да съчетая картофи с пилешки дробчета, поотделно да, но заедно ...
За тази мусака ме подсети Анатоли от "Kitchen of Tolik".
После се поразрових в нета и поразгледах и други предложения за подобна мусака.
И накрая действах по познатия начин, както си правя обикновената мусака.
И накрая действах по познатия начин, както си правя обикновената мусака.
Продукти:
1 кг. пилешки дробчета
1 кг. картофи
1 стрък праз лук
1-2 моркова
1 домат ,или доматено пюре, или доматен сок
черен и червен пипер, сол, чубрица
за заливката -
2-3 яйца
2-3 с.л. брашно
1 1/2 ч.ч. прясно мляко
сол
СТЪПКИ:
1. Измиваме и обелваме картофите. Нарязваме ги на малко по-големи кубчета от тези за мусака.
Изсипваме ги в тенджера и доливаме вода до ръба на картофите. Към тях добавяме и морковите нарязани на кубчета. Варим ги почти до готовност, без да се разкашкат.
2. Празът нарязваме на колелца и леко го задушаваме или запържваме в малко олио в подходящ тиган. Добавяме и почистените и измити добре дробчета. Към тях добавяме сол, чубрица, черен и червен пипер на вкус. Накрая и малко доматено пюре или доматен сок. Оставяме всичко да се позапържи, докато дробчетата поомекнат и станат почти готови.
3. В подходяща тавичка изсипваме картофите и морковите заедно с водата, с която са се варили. Прибавяме и дробчетата. Внимателно разбъркваме всичко и запичаме в предварително затоплена фурна на 180 градуса до извиране на водата.
4. Приготвяме си заливката, като към двете яйца добавяме солта и брашното и разбъркваме добре, за да не останат бучки. Доливаме леко затопленото прясното мляко и отново разбъркваме. Заливаме внимателно мусаката.
5. Печем до готовност.
6. Сервираме с кисело мляко по желание.
Опитайте, вкусно е!!
Вили,
ОтговорИзтриванене съм правила подобна мусака и тя е изненада за мен.Само баща ми ги обича тези дробчета затова ще пробвам с воденички.Но и с дробчета се е получила чудесна мусака, стига да ги обичате.
Поздрави !
Дробчета - да, обичаме ги всякак! Може би и за това в тази комбинация също ни хареса! Да се похвалиш после с твоята Ели!
ИзтриванеПоздрави!
Супер се е получило... за реших да не я правя със заливка, но и така ще пробвам...
ОтговорИзтриванеТоли, и без заливка ще е хубава, моята е лекичка, не обичаме твърде дебели заливки! Но определено си беше вкусотийка! Благодаря за подсещането!
Изтриване