Една обикновена яхния, но изключително вкусна, да си оближеш пръстите!!
Аз буквално си топях хляба с ръце и си облизвах пръстите.
Една идея за бърз обяд или вечеря. Ако не сте си приготвяли такава манджичка, време е да опитате!!!
Продукти:
3 големи глави кромид лук
5-6 големи скилидки чесън
1-2 моркова
олио около 5 с.л.
доматено пюре или домати от консерва
сол, черен и червен пипер на вкус
чубрица, дафинов лист
прясна наденица - около 300 г.
СТЪПКИ:
1. Нарязваме наденицата на парчета, каквито на вас ви харесват. Запържваме я от двете страни в сгорещено олио до златисто. Отцеждаме ги и ги изваждаме в чиния.
2. Нарязваме лука на едро, скилидките чесън и моркова на колелца или както ви харесва.
3. В подходяща тенджерка, в която ще се готви ястието, сгорещяваме олиото и изсипваме нарязаните зеленчуци. Запържваме ги до тяхното омекване на умерено силен котлон.
4. Добавяме доматено пюре, което разреждаме с вода, според това колко искаме да е като количество яхнията. Или добавяме домати от консерва, и ако е необходимо и още малко вода.
5. Когато течността заври, добавяме подправките на вкус. Можете да добавите и ваши любими подправки, които биха овкусили ястието още по-добре.
6. Оставяме на средна степен котлона и готвим яхнията още около15 минути.
7. Добавяме наденичките, и готвим още десетина минути.
Готовата яхния сервираме със ситно нарязан пресен магданоз по желание.
Вили, признавам, че като дългогодишна домакиня, изключително малко неща могат да ме изненадат, но тази яхния е една от любимите ми макар и в различен вариант, но така да я обичам точно защото можеш да топиш и да си облизваш пръстите като котарак! Определено рецептата ти заслужава внимание и аз ще и отделя такова!
ОтговорИзтриванеВили, изкушаваш и вдъхновяваш с вкусните неща, които показваш. Веднага спретнах една яхния с вино и аз ;). Усмихнат ден, мила!
ОтговорИзтриванеВили, чудна яхнийка! взимам хляба на Хриси и идвам да топя от тази чиния ;) Поздрави, мила!
ОтговорИзтриванеВили,
ОтговорИзтриваненавремето баба ми правеше много яхнии.Яхнията в нашия дом беше почти винаги основното ястие.Но твоята е малко по - различна, определено вкусна.
Поздрави !
Ох, че вкусно, като всяка яхнийка!
ОтговорИзтриванеПоздрави, Вили!
Топвам си и аз, обичам яхнийки:))
ОтговорИзтриванестрахотна е, току що вечеряхме. Благодаря за рецептата 😉
ОтговорИзтриванеМакар и доста късничко, благодаря за отзивите, радвам се че ви се е усладило!
ОтговорИзтриване