7 февруари 2024 г.

Солени мъфини с високопротеиново пшенично брашно

 Под секрет, само на вас да кажа 😉, обичам да готвя, когато покрай мен е тихо, всички спят и никой не ми се пречка в краката. Тоест по тъмно 😁, в малките часове дори. После да знаете обаче колко ми е трудно да се събудя за работа. Да си легнеш сутринта и да станеш сутринта - голяма мъка 😁

Та днес пак така се развихрих в кухнята, поприготвих няколко нещица, включително и тези мъфини, с идеята да закусим с тях, и да сложа на Дари за училище. Както и за Ицето, моята половинка, който активно спортува и със сигурност ще го зарадват. Вие разбира се не е задължително да използвате високопротеиново брашно.

Солените мъфини се приготвят лесно и можете да си добавите в тях каквото пожелаете. Да правите различни комбинации с продукти и да експериментирате.




Продукти:

2 яйца

1 ч.ч. натрошено сирене

1/2 ч.ч. олио

1 ч.ч. кисело мляко

2 ч.ч. брашно / високопротеиново или обикновено  пшенично/

1 пак. бакпулвер

150 г. шунков салам /или друг подходящ/

50 г. кашкавал

семена микс - сусам, тиквени семки, слънчогледови семки, мак и др. /аз много обичам всякакви семена и слагам щедро/


Стъпки:

1. В дълбока купа чукваме яйцата, добавяме олиото, киселото мляко и разбъркваме.

2. Прибавяме сиренето, нарязания на дребно салам, настъргания кашкавал, семената и пресятото брашно с бакпулвера.

Ето това брашно използвах:



3. Объркваме всичко до хомогенна смес и изсипваме във формички за мъфини или в хартиени капсули.

4. Печем в предварително загрята фурна на 180 градуса до суха клечка.










2 коментара:

  1. Здравейте от къде купувате високо протеиновото брашно, и мога ли да заменя сиренето с извара.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравейте, и се извинявам за закъснелия отговор. Това брашно ми попадна от Била, но предполагам го има и в другите по-големи вериги магазини. И разбира се, че можете да замените сиренето с извара, дори аз в повечето рецепти го правя. Благодаря за вниманието :)

      Изтриване