Спомняте ли си за една моя хрумка 😊 Пиперче акордеонче - една от първите публикации в Кулинарна Авантюра?! Преди 10 години ... леле, кога минаха...
Днес ще споделя още една подобна хрумка с вас за вкусно и бързо хапване.
От гювечетата ми останаха продукти и веднага ми се завъртяха в главата тези пиперки и хоп речено-сторено, и те във фурната при гювечетата. Така де, поне като хабя ток, да сготвя повечко 😄
Задължително обаче се хапват топли и не е препоръчително да ги оставяте за другия ден, защото вече вкуса е различен. Това си се хапва топло, така да знаете 😉, а за другия ден е на ваша отговорност 😁
Продукти:
сварени картофи + 1 яйце
любима наденичка /печена/
кисели краставици
печен пипер
сладка царевица от консерва
копър или чубрица, сол, бял пипер
кашкавал
Количествата на продуктите са според порциите и вкусовите предпочитания😉
Стъпки:
1. Варените картофи още топли ги намачкваме и объркваме с едно яйце, сол и бял пипер на вкус и сух копър или чубрица /2 с.л./ според вкуса и предпочитанията.
2. Печените пиперки по дължина внимателно ги разрязваме.
3. Слагаме от пюрето, нарязани на дребно /или както ви харесва/ наденица и кисели краставички. Добавяме и от царевицата.
4. В тавичка покрита с домакинско фолио, нареждам пиперките и запичам в предварително затоплена фурна на 180 градуса до готовност.
5. Още горещи поръсваме с настърган кашкавал и връщаме в изключената фурна вече за кратко до разтапянето му.
Не чакайте после, а нападайте и да ви е сладко 😀
Няма коментари:
Публикуване на коментар