6 февруари 2024 г.

Пълнени пиперки с картофи, наденичка и още нещо

 Спомняте ли си за една моя хрумка 😊 Пиперче акордеонче - една от първите публикации в Кулинарна Авантюра?! Преди 10 години ... леле, кога минаха...

Днес ще споделя още една подобна хрумка с вас за вкусно и бързо хапване.

От гювечетата ми останаха продукти и веднага ми се завъртяха в главата тези пиперки и хоп речено-сторено, и те във фурната при гювечетата. Така де, поне като хабя ток, да сготвя повечко 😄

Задължително обаче се хапват топли и не е препоръчително да ги оставяте за другия ден, защото вече вкуса е различен. Това си се хапва топло, така да знаете 😉, а за другия ден е на ваша отговорност 😁




Продукти:


сварени картофи + 1 яйце

любима наденичка /печена/

кисели краставици

печен пипер

сладка царевица от консерва

копър или чубрица, сол, бял пипер

кашкавал 

Количествата на продуктите са според порциите и вкусовите предпочитания😉


Стъпки:


1. Варените картофи още топли ги намачкваме и объркваме с едно яйце, сол и бял пипер на вкус и сух копър или чубрица /2 с.л./ според вкуса и предпочитанията. 

2. Печените пиперки по дължина внимателно ги разрязваме. 

3. Слагаме от пюрето, нарязани на дребно /или както ви харесва/ наденица и кисели краставички. Добавяме и от царевицата.

4. В тавичка покрита с домакинско фолио, нареждам пиперките и запичам в предварително затоплена фурна на 180 градуса до готовност.

5. Още горещи поръсваме с настърган кашкавал и връщаме в изключената фурна вече за кратко до разтапянето му.

Не чакайте после, а нападайте и да ви е сладко 😀







Няма коментари:

Публикуване на коментар