4 февруари 2024 г.

Кейк с тахан халва

Ако обичате тахан халва, този кекс определено е вашият! Надникнете и в блога, и потърсите  рецепти с халва, също ще намерите интересни и вкусни предложения 😉

И понеже си купих нова форма за кекс и нямах търпение да я изпробвам, та с този кекс му направих сефтето.

Простичък и обикновен, но истинско удоволствие  беше докато му правех снимки и подбирах кои от всичките да споделя с вас. И стана много много вкусен, защото Дари /малката ни дъщеря/ ми помагаше. А ако си имате любима и сполучлива рецепта за кекс, просто добавете халва и ще останете приятно изненадани от вкусовия резултат!




Продукти:

3 броя яйца

1 ч.ч. захар

1 ч.ч. кисело мляко

2 ч.ч. брашно

100 мл. олио

1 пак. бакпулвер

1 ванилия

около 200 г. тахан халва 

пудра захар за поръсване


Стъпки:


1. В купа чукваме яйцата и ги разбиваме на пяна. Добавяме постепенно захарта, ванилията,  олиото, киселото мляко и пресятото брашно заедно с бакпулвера в него. Объркваме всички продукти до хомогенна смес.

2. В продълговата форма за кекс, покрита с хартия за печене изсипваме кексовата смес.

3. Настъргваме халвата на едро ренде отгоре върху сместа. С вилица или нож леко разбъркваме.

4. Печем в предварително затоплена фурна на 180 градуса до суха клечка.

След като изстине и преди поднасяне, поръсваме щедро с пудра захар.







Простичко, но много вкусно, опитайте!




Няма коментари:

Публикуване на коментар