5 март 2014 г.

Домашна майонеза

Домашното си е домашно и винаги вкусно!
Едва ли някой от вас не е правил майонеза у дома, и предпочита със сигурност нея пред тази в магазините :)
Ето и моята, (по рецепта видяна от Labrex),  аз малко я измених, но стана пухкава, бяла и вкусна майонеза !!!




Продукти:
 
1 яйце (няма значение каква е температурата му) - може и 2 яйца
0.5 ч.л. сол
0.5 ч.л. захар
0.5 ч.л. горчица - по желание
2 с.л. оцет 6%- или пък 1 с.л. лим.сок
1 с.л. студена вода - може и без нея
400 мл. олио  

 пасатор и чашката му (или висок и тесен буркан)


СТЪПКИ:

1. Всички продукти се поставят в чашата на пасатора (или в тесен и дълбок буркан)  в дадената последователност. 
2. Пасаторът се спуска на дъното, включва се, задържа се на дъното за 7-8 секунди и се вдига леко и много бавно нагоре. Много бързо, буквално за секунди, се получава гъста маса.

От това количество продукти, се получава около 400 г. вкусна домашна  майонеза, която просто не усещате кога е свършила. На филийка хляб е един малък разкош :)




                                                      Бързо, лесно и вкусно :)

2 коментара:

  1. Супер и много пухкава Вили!!!!!!!!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря Снежи, наистина се получи пухкава, беличка и много вкусна домашна майонеза :)

      Изтриване