Който още не е опитвал баница с фиде - да знае, че изпуска много.
За пръв път правя, и бях резервирана дори, докато не видях как се издуваха, когато се пекоха във фурната.
А какво се получи, идея си нямате :)
Вкусотийка!!!!
Продукти:
3 броя яйца
400 г. кисело мляко
200 г. сирене
1/3 ч.ч. олио
1 ч.л. сода бикарбонат
сол (ако сиренето е твърде солено не слагайте)
200-250 г. фиде (използвайте най-финото тънко фиде)
кори за баница - 3 листа
форми за мъфини
СТЪПКИ:
1. Набавете си форми за мъфини (аз отново си използвам моите купички от пастет).
2. В голяма купа се чукваме яйцата и ги разбъркваме. Добавяме киселото мляко с изгасената в него сода, натрошеното сирене и олиото (сол ако е нужно). Всичко объркваме добре до хомогенна смес.
3. Фидето, което използвах аз и го препоръчвам е от най-тънкото и начупено на дребно. Прибавяме го към сместа, разбъркваме внимателно за да се усвои добре и оставяме за 15 минутки да набъбне.
4. Намазняваме си формите за мъфини (моите нямат нужда). Вземаме един лист от корите за баница и го разделяме на четири равни части.
5. Вземаме едната четвъртинка и я поставяме във фирмичката и притискаме леко до дъното, а краищата остават настрани.
Пълните почти до ръба на формичката с приготвената смес
и затваряте отгоре с краищата на листа, и намазвате с олио (с помоща на четка). Така процедирате до свършването на сместа.
Аз напълних 12 броя мъфини, но моите са по-дълбоки, при вас могат да се окажат и повече.
6. Затопляме фурната на 170 градуса и печем до златист загар и готовност на баничките.
Аз останах наистина приятно вкусово изненадана от резултата.
Хапнете ги топлички и ще разберете за какво говоря :)
Приятен апетит !!!
Няма коментари:
Публикуване на коментар