21 март 2014 г.

Банички-мъфини с фиде

Който още не е опитвал баница с фиде - да знае, че изпуска много.
За пръв път правя, и бях резервирана дори, докато не видях как се издуваха, когато се пекоха във фурната.
 А какво се получи, идея си нямате :) 
Вкусотийка!!!!



Продукти:

3 броя яйца
400 г. кисело мляко
200 г. сирене
1/3 ч.ч. олио
1 ч.л. сода бикарбонат
сол (ако сиренето е твърде солено не слагайте)
200-250 г. фиде (използвайте най-финото тънко фиде)
кори за баница - 3 листа

форми за мъфини


СТЪПКИ:

1. Набавете си форми за мъфини (аз отново си използвам моите купички от пастет).
2. В голяма купа се чукваме яйцата и ги разбъркваме. Добавяме  киселото мляко с изгасената в него сода, натрошеното сирене и олиото (сол ако е нужно). Всичко объркваме добре до хомогенна смес.
3. Фидето, което използвах аз и го препоръчвам е от най-тънкото и начупено на дребно. Прибавяме го към сместа, разбъркваме внимателно за да се усвои добре  и оставяме за 15 минутки да набъбне.
4. Намазняваме си формите за мъфини (моите нямат нужда). Вземаме един лист от корите за баница и го разделяме на четири равни части. 
5. Вземаме едната четвъртинка и я поставяме във фирмичката и притискаме леко до дъното, а краищата остават настрани. 


Пълните почти до ръба на формичката с приготвената смес 


и затваряте отгоре с краищата на листа, и намазвате с олио (с помоща на четка). Така процедирате до свършването на сместа.


Аз напълних 12 броя мъфини, но моите са по-дълбоки, при вас могат да се окажат и повече.

6. Затопляме фурната на 170 градуса и печем до златист загар и готовност на баничките.



Аз останах наистина приятно вкусово изненадана от резултата.



Хапнете ги топлички и ще разберете за какво говоря :)


Приятен апетит !!!

Няма коментари:

Публикуване на коментар