16 март 2014 г.

Кексови пастички с извара и ябълков мус

Обичате ли извара :)
Ако често надничате в моя блог, ще забележите, че тя е на почит, дали за соленичко, а защо не и за сладичко!
Такива вкусотийки се получават с извара, че чак аз се учудвам понякога :)
Ще ви предложа една рецепта за вкусни кексови пастички, в които основно присъства изварата. В допълнение и на ябълковия мус (или пюре, по гъстичко), вкусът е наистина завладяващ. Е, може би има и изключения от вас, на които този вкус може и да не допадне. 
Но щом моята силна половинка си хапна доста от тези пастички, се престраших да споделя и с вас.


Продукти:

1 яйце
200 г. извара
3/4 ч.ч. захар
1 ч.л. хлебна сода
2 с.л. кокос 
100 г. масло (или 3-4 с.л. олио)
4 с.л. брашно ( с връх)
2 с. л. сладко (с връх, по избор)
есенция (каквато имате)

ябълков мус (пюре, или по ваш избор)

СТЪПКИ:

1. В купа си чукваме яйцето и добавяме захарта, разбиваме добре с миксер.
2. Прибавяме изварата, содата, брашното, кокоса, олиото, есенцията и сладкото. Всичко объркваме добре до хомогенна смес.
3. В тавичка (аз използвах за еднократна употреба 26 на 16), покрита с хартия за печене изсипваме сместа.
4. Печем до готовност (проверявайте с дървен шиш).
Блатът става не много висок, за това не се притеснявайте.

След като изстине нарежете кейка на правоъгълничета (или квадратчета), и ги слепете две по две с ябълковия мус.


Поръсете обилно с пудра захар за завършек.



Няма коментари:

Публикуване на коментар