Ето и една идейка как да оползотворите тестото от осмомартенсата питка :)
Вече сте я хапнали, а тестото грижливо сте прибрали в хладилника в намаслена найлонова торбичка.
Преди да решите да работите с него, извадете го от хладилника и изчакайте 15-ина минути тестото да се отпусне.
След което можете да си направите едни вкусни пирожки за закуска например :)
В моите пирожки сложих извара, но вие можете да замените плънката със сирене или кайма например.
Тестото разделяме на топки, всяка колкото едно голямо яйце.
Всяка една топка разтегляме с ръце на питчица, слагаме изварата, събираме всички краища и оформяме рулце (или като кебапче :) ), като внимаваме плънката да не се показва.
Пържим в добре загрята мазнина от двете страни до готовност.
Бързо, лесно и мнооого вкусно.
Няма коментари:
Публикуване на коментар